UmamiPedia: Καφές


Ο καφές, αν και είναι παγκόσμια γνωστός ως ένα αρωματικό, διεγερτικό ρόφημα και αποτελεί βασικό συστατικό ορισμένων από τα πιο αγαπητά γλυκά όπως το ιταλικό τιραμισού, σπάνια τον σκεπτόμαστε ως υλικό μαγειρικής. Εν τούτοις, το φρέσκο, ερεθιστικό και φίνο άρωμά του, τον κάνει κατάλληλο για μαρινάδες (ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα γεύση δίνει στα λιπαρά κρέατα όπως το αρνί και το χοιρινό, τα οποία αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο αν γίνουν ψητά στη σχάρα). Μπορεί να κάνει μια απλή σάλτσα (ακόμα και με ντομάτα), κάτι μοναδικό, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως άρτυμα, ακριβώς όπως χρησιμοποιούμε το πιπέρι. Ταιριάζει με πορτοκάλι, κανέλα, γαρίφαλο, σκόρδο ακόμα και ντομάτα. Τ. Οικ.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ