UmamiPedia: Fourme d’ Ambert


Μπλε τυρί που παράγεται στην περιοχή της Ambert στη κεντρική Γαλλία από μερικώς αποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα. Από αρκετούς εραστές του καλού φαγητού θεωρείται τυρί ανώτερο του Roquefort. Παλαιότερα, η ωρίμανση (στην οποία οφείλονται και οι με φυσικό τρόπο παραγόμενες φλέβες μούχλας) γινόταν σε σχισμές βράχων. Σήμερα η παραγωγή αν και παραμένει artisanale έχει συστηματοποιηθεί στο πλαίσιο πάντα αυστηρών κανόνων. Καλύτερη εποχή για την κατανάλωση της είναι η περίοδος από Σεπτέμβριο έως Μάιο. Σε ότι έχει σχέση με τη γευστική αρμονία σε γενικές γραμμές ακολουθεί τους κανόνες των μπλε τυριών.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ