Ρεπορτάζ
14 στάσεις γεύσης στο Χαϊδάρι

14 στάσεις γεύσης στο Χαϊδάρι

03/02/2016 Βρίσκεται στις παρυφές της Αθήνας, έχει αναπτύξει τη δική του δυναμική, εστιάζει στην οικιστική ανάπτυξη, ωστόσο φιλοξενεί και ενδιαφέροντα εμπορικά κύτταρα. Βρισκόμαστε στο Χαϊδάρι και περπατάμε μία – μία τις "γειτονιές" για να επιλέξουμε και να σας προτείνουμε ενδιαφέρουσες στάσεις σε μία μικρή πόλη, που βελτιώνεται καθημερινά, με σειρά έργων και υποδομών…

άφιξη
Cucunari… και άλλα νόστιμα και υγιεινά

Cucunari… και άλλα νόστιμα και υγιεινά

01/02/2016 To Cucunari είναι η νέα άφιξη στον τομέα "ξηροί καρποί, βότανα, μπαχαρικά, super foods" και βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Avenue, στο Μαρούσι. Θα λέγαμε, χωρίς υπερβολή, ότι αυτή η μικρή πλουμιστή γωνιά, στολίζει και νοστιμίζει εκεί όλο το χώρο…

θέμα
Στην κουζίνα με επιλεγμένα ελληνικά deli

Στην κουζίνα με επιλεγμένα ελληνικά deli

28/01/2016 Όποιος αγαπάει τα εκλεκτά, καινοτόμα, νόστιμα και ποιοτικά προϊόντα, που παράγει η δημιουργική Ελλάδα, στο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» του αθηνοράματος βρίσκει τη δικιά του "νήσο των θησαυρών" σε επίπεδο γεύσεων, ένα πραγματικό bazaar ελληνικών deli, που τα δοκιμάζεις, τα ανακαλύπτεις και, πολύ σημαντικό, εμπνέεσαι λόγω στενής γειτνίασης του ενός προϊόντος με το άλλο, για συνδυασμούς ασυνήθιστους και συναρπαστικούς…

προϊόν
Έλαιον, εκ του E-LA-WON

Έλαιον, εκ του E-LA-WON

25/01/2016 Στην περίπτωση του E-LA-WON, είναι ίσως σκόπιμο ν' αρχίσουμε από το εμπνευσμένο και συγχρόνως απέριττο όνομα, που φωτογραφίζει μια αγάπη τόσο για το ελαιόλαδο, όσο και για την αρχαιοελληνική γλώσσα.

news
Η οικογένεια Three Cents μεγαλώνει

Η οικογένεια Three Cents μεγαλώνει

25/01/2016 Τα Three Cents γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια, εμπλουτίζοντας τη γκάμα τους με μια ακόμα νέα γεύση, το Mediterranean Tonic. Αρκετά ελληνικό, αρκετά μεσογειακό, αρκετά αναπάντεχο και ταξιδιάρικο…

φεστιβάλ
Christmas Food Festival: Tα top 10 προϊόντα που ανέδειξε το κοινό

Christmas Food Festival: Tα top 10 προϊόντα που ανέδειξε το κοινό

20/01/2016 Η μεγάλη γιορτή του χειμώνα, το Christmas Food Festival στην Helexpo, χάρισε μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν επιλεγμένες γεύσεις από εξαιρετικούς παραγωγούς, καθ` όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

προϊόν
Υποδεχτείτε 50 νέα προϊόντα ελληνικών μανιταριών

Υποδεχτείτε 50 νέα προϊόντα ελληνικών μανιταριών

05/01/2016 Με στόχο την προβολή των ελληνικών μανιταριών, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα, δημιούργησαν μια σειρά   προϊόντων μανιταριών και τρούφας, τα οποία διαθέτουν πλέον σε επιλεγμένα καταστήματα, ενώ προετοιμάζεται και η έξοδός τους στην ευρωπαϊκή αγορά…

δώρα
Bιβλία-δώρα για γευστικές απολαύσεις

Bιβλία-δώρα για γευστικές απολαύσεις

29/12/2015 Ήρθε -και σχεδόν πέρασε- η ώρα να διαλέξουμε τα πρωτοχρονιάτικα δώρα μας. Ένα βιβλίο είναι πάντα ευπρόσδεκτο, φτάνει ν' αγγίζει τα ενδιαφέροντα αυτού που θα το δεχτεί. Κι αν μιλάμε για γεύση, θα βρούμε πολλούς αποδέκτες...

δώρα
Γιορτινά δώρα σε...  limited edition

Γιορτινά δώρα σε... limited edition

28/12/2015 Διαχρονικά, η περίοδος των εορτών δημιουργεί την ανάγκη για την απόλαυση μικρών δόσεων πολυτέλειας στην καθημερινότητά μας. Αυτή ακριβώς τη διαπίστωση αξιοποιούν και οι εταιρείες αλκοολούχων ποτών, και χρησιμοποιούν το κατάλληλο marketing, όπως είναι η προώθηση στην αγορά εντυπωσιακών συλλεκτικών συσκευασιών. 

Αφίξεις
Στο κυνήγι των γεύσεων

Στο κυνήγι των γεύσεων

08/12/2015 Το πιο συναρπαστικό κομμάτι των Φεστιβάλ γεύσεων που οργανώνει το Αθηνόραμα, είναι για μας, την ομάδα του αθηνοραμαUmami, οι… ανακαλύψεις. 

Γεύση
Τα ζυμαρικά της Σοφίας από την Ξάνθη

Τα ζυμαρικά της Σοφίας από την Ξάνθη

10/11/2015 Σε αναζήτηση του αυθεντικού -πάντα- πέσαμε πάνω στη Σοφία Σεβαστού και τα πολύ καλά ζυμαρικά που φτιάχνει στην Ξάνθη.

προϊόν
Το Back Bacon του Στρεμμένου

Το Back Bacon του Στρεμμένου

07/12/2015 Είναι χειροποίητο και χωρίς γλουτένη. Είναι ιδανικό για να φτιάξετε εξαιρετικά σάντουιτς ή να μπεί κομμένο σε σαλάτες, να προστεθεί σε μακαρονάδες ωμό ή ελαφρώς σοταρισμένο, σε ομελέτες και όπου αλλού χρειάζεται ένα αλλαντικό τύπου ζαμπόν αλλά με πιο έντονη γεύση.

Αγορά
Επόμενη γευστική στάση: Αμπελόκηποι

Επόμενη γευστική στάση: Αμπελόκηποι

17/11/2015 Οι Αμπελόκηποι, από τις πιο παλιές συνοκίες της πόλης, είναι μεγάλη σε έκταση και πυκνοκατοικημένη περιοχή, που δεν της λείπουν οι γευστικοί πειρασμοί. Από τοπικά deli με κρητικά προϊόντα, μέχρι street food κλασικό αλλά και έθνικ, ασιατικό take out και φαλάφελ. Οι θαμώνες της βραδυνής  Πανόρμου ίσως γνωρίζουν μόνο τα σουβλατζίδικα, η περιοχή όμως κρύβει πολλούς γαστρονομικούς θησαυρούς, αν ξέρει κανείς πού να κοιτάξει…

Θέμα
Παπασπύρου: όπως λέμε γλυκό

Παπασπύρου: όπως λέμε γλυκό

23/10/2015 Ρωτήστε κάποιον συγγενή σας που θυμάται τη δεκαετία του '60 ή του '70 τι σημαίνει γι' αυτόν το όνομα Παπασπύρου. Απλά, είναι ένα όνομα συνυφασμένο με το καλύτερο παγωτό εργαστηρίου της εποχής και γλυκά αξέχαστης γεύσης. Παπασπύρου τότε, αλλά και σήμερα, στην τρίτη γενιά. 

Check It!
Στο Δρόμο του Τσαγιού

Στο Δρόμο του Τσαγιού

12/10/2015 Ταξίδι σε απρόσμενες γεύσεις, εκπληκτικά αρώματα, εντυπωσιακά κόκκινα κουτιά. Ο Δρόμος του Τσαγιού αντιπροσωπεύει μία πύλη στο μαγικό σύμπαν του τσαγιού… 

Αγορά
Ταξίδι στα σουκ της κεντρικής Αγοράς

Ταξίδι στα σουκ της κεντρικής Αγοράς

01/10/2015 Τελικά, όλοι μάθαμε πού βρίσκεις καλό παστουρμά, βολιώτικα αμύγδαλα, καπνιστή πάπρικα Αριδαίας και φρέσκο πρωινό μαριδάκι. Είπαμε να ψάξουμε γι' άλλα.

Αγορά
Βγήκαμε στο Χαλάνδρι

Βγήκαμε στο Χαλάνδρι

29/09/2015 Ένα μεγάλο δίκτυο πεζοδρόμων, αρκετό πράσινο, όμορφα μαγαζιά αλλά και ποδηλατόδρομοι συνυπάρχουν αρμονικά με τις ψηλές πολυκατοικίες αλλά και τα όμορφα παλιά χαμηλά σπίτια. Ενδεχομένως, κάποια από αυτά, μετρούν αρκετές δεκαετίες ζωής, από την εποχή που το Χαλάνδρι ήταν ακόμη χωριό...

Δοκιμάσαμε
Το κρητικό αβοκάντο έγινε ντιπ

Το κρητικό αβοκάντο έγινε ντιπ

21/09/2015 Χρειάστηκαν τρία χρόνια έρευνας στον Μανώλη Λεράκη για να δημιουργήσει την Avoél και ένα καινοτόμο προϊόν: φρέσκο, παστεριωμένο πολτό αβοκάντο, από τη δική του φυτεία, στην Κρήτη.

Άφιξη
Ψώνια στο Gusto di Grecia

Ψώνια στο Gusto di Grecia

30/08/2015 Μια ματιά σε ό,τι φαίνεται από τη βιτρίνα της Πινδάρου λέει πολλά, αν ασχολείσαι με το είδος. Ενημερωμένες επιλογές, ποιότητα, κλασικές αξίες. Ξεχωριστά μέλια, γλυκά και σάλτσες, εκλεκτά ζυμαρικά και ονόματα εγγύηση σε όλα τα προϊόντα. Λίγα και καλά. Εδώ, όλα δείχνουν να έχουν επιλεγεί με γνώση και πρόσφατη αναζήτηση στην αγορά. Μπαίνουμε, λοιπόν.

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Αγορά στο Αρχείο Θεμάτων
Αγορά

Καταστήματα στην Αθήνα

Ανά περιοχή

όλες οι περιοχές

Τα πιο ενδιαφέροντα τοπικά προϊόντα σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγοί τοπικών προϊόντων
σε όλη την Ελλάδα

όλες οι περιοχές


Αναζήτηση καταστημάτων και παραγωγών

Αναζητήστε καταστήματα και παραγωγούς δίνοντας μέρος του ονόματος