29/12/2020 Όλοι περιμένουμε τις γιορτές για να χαρούμε, να γελάσουμε, να φάμε και να πιούμε ένα ποτηράκι κρασί. Κι αν και οι συνθήκες φέτος είναι λίγο δύσκολες, ένας λόγος παραπάνω για να αντιδράσουμε, να ξεχαστούμε και να οργανώσουμε ένα όμορφο γιορτινό τραπέζι…
03/02/2021 Οι πουρίστες του κρασιού δεν θέλουν ούτε να βλέπουν φιάλες με βιδωτό πώμα, όμως το μεταλλικό καπάκι έχει κι αυτό τα θετικά του. Ανοίγουμε τον φάκελο – ταμπού και εξηγούμαστε…
19/02/2021 Άρωμα, οξύτητα, γλυκύτητα και τανίνες είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν το προφίλ του κρασιού, και τα παραδείγματα που συγκεντρώσαμε θα σας ανοίξουν τα μάτια στην αναγνώρισή τους, αλλά και την μεγαλύτερη απόλαυση των αγαπημένων σας κρασιών.
26/12/2023 Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κι αξιόλογες κατηγορίες κρασιού στον ελληνικό οινικό χάρτη, οι επιδόρπιοι είναι νόστιμοι, στιβαροί και ενδεικτικοί των δυνατοτήτων του ελληνικού αμπελώνα.
11/05/2021 Πραγματικά, ακούγεται πολύ ελκυστική η ιδέα να ανοίξουμε ένα καλό και παλαιωμένο κόκκινο κρασί για να συνοδεύσουμε το φαγητό μας. Όμως, ποιο να είναι, πως το αναγνωρίζουμε και πώς το επιλέγουμε σωστά;
07/07/2022 Όταν σκεφτόμαστε barbeque, το μυαλό μπορεί αυτομάτως να ταιριάζει τα ζουμερά κρεατικά με την εικόνα μιας παγωμένης μπύρας να ιδρώνει πλάι τους. Στην πραγματικότητα, όμως, το βουτυράτο καραμέλωμα με το οποίο προικίζεται το κρέας απ’ το λίπος του κι η μυρωδάτη κάπνα που παίρνει μαζί του απ’ τα κάρβουνα, στήνουν ιδανικό καμβά για πεντανόστιμα οινικά παντρέματα, που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Αρκεί να βρούμε τα σωστά κλειδιά!