UmamiPedia: Cabernet Sauvignon


Κοσμοπολίτικη ποικιλία γαλλικής προέλευσης, με επίκεντρο καλλιέργειας το Bordeaux. Στην Ελλάδα σημαντικότερη νησίδα καλλιέργειας βρίσκεται στο Νομό Μεσσηνίας, ενώ μικρότερες νησίδες υπάρχουν στους περισσότερους νομούς της χώρας. Ο τρύγος γίνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου. Παράγει κρασιά με χρώμα που μπορεί να φτάσει το μαύρο, έντονα αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, όπως φραγκοστάφυλο, και βοτανικά που θυμίζουν κέδρο. Παλιώνοντας, αποκτά αρώματα μπαχαρικών και σοκολάτας. Στόμα που μπορεί να φτάσει στο μέγιστο γευστικό πλούτο, με ταννίνες και ικανοποιητική οξύτητα που έχουν τη δυνατότητα να μαλακώσουν σταδιακά. Συμμετέχει στην παραγωγή του οίνου Ο.Π.Α.Π. Πλαγιές Μελίτωνα, καθώς και ορισμένων Τοπικών.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ