UmamiPedia: Gewurztraminer


Ποικιλία ιταλικής προέλευσης, με επίκεντρο τη Βόρεια Ιταλία και σημαντική νησίδα καλλιέργειας στη Γαλλική Αλσατία. Στην Ελλάδα μικρές νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν στην Αρκαδία και στη Φλώρινα. Ο τρύγος γίνεται συνήθως στις αρχές Σεπτεμβρίου. Παράγει κρασιά με πολύ έντονα αρώματα, που θυμίζουν μοσχάτο (τριαντάφυλλο), κίτρινα φρούτα και εσπεριδοειδή. Στόμα γεμάτο, με αρκετά χαμηλή οξύτητα. Συμμετέχει στην παραγωγή ορισμένων Τοπικών οίνων καθώς και επιτραπέζιων υψηλής ποιότητας.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ