UmamiPedia: Montepulciano


Πολύ εύρωστη ερυθρή ποικιλία σταφυλιού της Κεντρικής Ιταλίας. Δίνει, μεταξύ άλλων τύπων κρασιού, το γνωστό Vino Nobile di Montepulciano της Τοσκάνης και το λιγότερο ενδιαφέρον Montepulciano d'Abruzzo. Το Montepulciano παρουσιάζει συνήθως καλή ωρίμανση και δίνει βαθύχρωμα, πλούσια στη γεύση και πολύ ενδιαφέροντα κρασιά. Τα κρασιά αυτά παρουσιάζουν αρωματικές και γευστικές ομοιότητες με τα κρασιά από Sangiovese, χωρίς όμως να έχουν την αρωματική και γευστική φινέτσα των καλών Chianti και Brunello di Montalcino. Στην Ελλάδα υπάρχει κυρίως στην περιοχή του Αμυνταίου (Μακεδονία) όπου έχει αρχίσει να δίνει τα πρώτα δείγματα “γραφής”.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ