UmamiPedia: Chaource


Μαλακό τυρί, «ανθισμένη» κρούστα, δηλαδή κρούστα όπου αναπτύσσεται ένα ελαφρύ λευκό χνούδι. Παράγεται από αγελαδινό, ελαφρά αλατισμένο γάλα. Πρόκειται για ένα τυρί που έχει αναγνωρισθεί ως AOC για την περιοχή της Βουργουνδίας και του Ογκζερουά. Το σχήμα του είναι κυλινδρικό, με διάμετρο 11 εκ. ή 8 εκ. και βάρος περί τα 200 γρ. Το χρώμα του είναι υπόλευκο ως ζαχαρί και το άρωμα του θυμίζει μανιτάρι του δάσους και κρέμα γάλακτος. Στη γεύση έχει απαλή υφή και άρωμα φουντουκιού, ενώ η ελαφριά του οξύτητα έρχεται σε αντίθεση με το πάχος και την απαλότητα του. Το σαούρς σερβίρεται, κατά κύριο λόγο στο τέλος του γεύματος, και συνοδεύει καταρχήν τα μεγάλα κόκκινα της Βουργουνδίας, αλλά πολλοί το προτείνουν δίπλα σε παλαιωμένα Chablis.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ