UmamiPedia: Σιδερίτης


Ερυθρωπή ποικιλία του Ελληνικού αμπελώνα, με επίκεντρο καλλιέργειας τον Νομό Αχαίας. Είναι ωστόσο συνιστώμενη ποικιλία μόνο για το αμπελουργικό διαμέρισμα της Μακεδονίας, ενώ στα υπόλοιπα διαμερίσματα επιτρεπόμενη. Πολύ όψιμη ποικιλία, ωριμάζει στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Σιδερίτης είναι αρκετά ευπαθής στις ασθένειες. Μερικοί οινοποιοί τον χρησιμοποιούν για την παραγωγή αφρωδών κρασιών, πιο ενδιαφέροντα ωστόσο είναι τα “ήσυχα” (λεπτά, κομψά και με ισχυρή οξύτητα) λευκά κρασιά που δίνει. Χαρακτηριστικό δείγμα του παράγει η οικογένεια Παρπαρούση (Ρίο Πατρών).

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ