UmamiPedia: Chardonnay


Κοσμοπολίτικη ποικιλία γαλλικής προέλευσης, που καλλιεργείται κυρίως στην περιοχή της Βουργουνδίας. Στην Ελλάδα υπάρχουν σημαντικές νησίδες καλλιέργειας σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο τρύγος γίνεται συνήθως από τα μέσα έως το τέλος του Αυγούστου, ανάλογα με την περιοχή. Παράγει κρασιά με βαθύ, λαμπερό κίτρινο χρώμα. Σύνθετα και κομψά αρώματα κίτρινων φρούτων, όπως πεπόνι, ροδάκινο, βερίκοκο, σε βουτυράτο φόντο. Παλαιώνει, δίνοντας αρώματα ξερών καρπών, φουντουκιού. Στόμα πολύ πλούσιο με οξύτητα αντιστρόφως ανάλογη της αλκοόλης. Συμμετέχει στην παραγωγή αρκετών Τοπικών οίνων.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ