UmamiPedia: Μαυρούδι


Οικογένεια ερυθρών ποικιλιών ταυτισμένων κυρίως με την Πελοπόννησο. Καλλιεργείται και στην Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία και λίγο στη Θράκη. Συνολικά εξεταζόμενες είναι ποικιλίες ανθεκτικές στην ξηρασία και ευαίσθητες στις ασθένειες. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου. Τα κρασιά από Μαυρούδι έχουν συνήθως πλούσιο αρωματικό δυναμικό, βελούδινη υφή και φρέσκιες τανίνες. Συμμετέχουν στην παραγωγή ορισμένων Τοπικών Οίνων κυρίως σε συνδυασμό με άλλες ποικιλίες.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ