UmamiPedia: Χρυσοί Σκούφοι


Οι «Χρυσοί Σκούφοι» είναι ένας θεσμός ο οποίος δημιουργήθηκε και εξακολουθεί να υπάρχει στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει ή γευστική ομάδα του περιοδικού «Αθηνόραμα» για την ανάπτυξη της ποιοτικής εστίασης και της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα. Κορύφωση του συγκεκριμένου θεσμού αποτελεί το dinner de gala (το σημαντικότερο δείπνο υψηλής γαστρονομίας στη χώρα) με το οποίο κλείνει η τελετή της απονομής των βραβείων στους chefs που διακρίνονται. Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου δείπνου προσκαλούνται (ήδη από την έναρξη του θεσμού το 1993) μεγάλοι βραβευμένοι chef από το εξωτερικό ή και την Ελλάδα οι οποίοι σε συνεργασία με το γαστρονομικό team του «Α» αναλαμβάνουν την ευθύνη της επιλογής των συνταγών για τα πιάτα της κάθε βραδιάς και της σχετικής ετοιμασίας. Πολλές από τις συνταγές που περιγράφονται στη συνέχεια εκτός από τη διάσημη σφραγίδα που φέρουν, αποτελούν σε παγκόσμιο επίπεδο κλασικές παρασκευές. Ορισμένες από αυτές έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τις ανάγκες του θεσμού.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ