Δοκιμή
8 διάσημα γλυκά σε... μονομαχία!

8 διάσημα γλυκά σε... μονομαχία!

17/04/2018 Βάλαμε στο τραπέζι των Umami δοκιμών αγαπημένα γλυκά όπως το γαλακτομπούρεκο και το μιλφέιγ από δύο διάσημους εκπροσώπους τους κάθε φορά και διακρίναμε τα σημεία που ξεχωρίζει ο καθένας…

Θέμα
Τα «άγνωστα» ιδιαίτερα μέλια

Τα «άγνωστα» ιδιαίτερα μέλια

12/04/2018 Γνωριμία με τα λιγότερο γνωστά μέλια, που παράγονται πλέον όλο και περισσότερο στη χώρα μας, από φυτά που εκτός από ξεχωριστή γεύση προσφέρουν και πολύτιμες ιδιότητες…

Πάσχα
Το τσουρέκι μπορεί… και χωρίς ζάχαρη!

Το τσουρέκι μπορεί… και χωρίς ζάχαρη!

04/04/2018 Το ζαχαροπλαστείο Φύσις είναι χρόνια γνωστό για την αγάπη του στα φυσικά και βιολογικά υλικά και τα γλυκά χωρίς περιττά λιπαρά…

Πάσχα
Σοκολατένιο αβγό ή κόσμημα;

Σοκολατένιο αβγό ή κόσμημα;

04/04/2018 Αβγό σοκολατένιο ή εικαστικό κομμάτι; Η πασχαλινή πρόταση του πάντα τολμηρού Διονύση Αλέρτα είναι χάρμα οφθαλμών.

Διαγωνισμός
Μακαρόν με ελληνικό άρωμα

Μακαρόν με ελληνικό άρωμα

04/04/2018 Από τώρα και στο εξής, το επίσημο μακαρόν που θα σερβίρεται στις δεξιώσεις της γαλλικής Πρεσβείας, θα έχει γεύση ελληνική!

Know how
Γλυκές αμαρτίες για vegans

Γλυκές αμαρτίες για vegans

30/03/2018 Τα vegan γλυκά είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία εδεσμάτων, που διαμορφώνουν σιγά-σιγά το δικό τους κοινό, όπως δείχνει η αυξανόμενη παρουσία των vegan ζαχαροπλαστείων και καφέ τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις…

Θέμα
Ο χαλβάς και τα είδη του

Ο χαλβάς και τα είδη του

08/03/2018 Ο χαλβάς αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά εδέσματα της Σαρακοστής, καθώς οι περισσότεροι όταν αναφέρονται σε αυτόν εννοούν τον «χαλβά του μπακάλη», που γίνεται από ταχίνι…

Άφιξη
Καλό παγωτό στους… “-14”!

Καλό παγωτό στους… “-14”!

21/02/2018 Επισκεφθήκαμε το ολοκαίνουριο κατάστημα στο Μοναστηράκι, της ομώνυμης οικογενειακής βιοτεχνίας παγωτού…

Βιβλίο
Piece of cake!

Piece of cake!

18/01/2018 «Η βίβλος των κέικ», όπως την αποκαλεί ο γνωστός σεφ είναι μία προσεγμένη έκδοση με αναλυτικό περιεχόμενο συνταγών και ωραία εικονογράφηση…

Άφιξη
To Soleto έγινε και Dolce!

To Soleto έγινε και Dolce!

04/01/2018 Ξεναγηθήκαμε στο ολοκαίνουριο boutique ζαχαροπλαστείο με τα φινετσάτα γλυκά, που φέρουν την υπογραφή του γνωστού chef patissier Κωνσταντίνου Χολέβα.

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Γλυκό στο Αρχείο Θεμάτων
Γλυκό

Κατηγορίες

Εποχές

Γιορτές και περιστάσεις

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος