UmamiPedia: Γαϊδουριά


Σπάνια λευκή ποικιλία της Σαντορίνης που βρίσκεται υπό διαρκή κίνδυνο εξαφάνισης. Διασώζεται από ελάχιστους αμπελουργούς, με μικρές νησίδες καλλιέργειας (εκτός από τη Σαντορίνη) και στην περιοχή της Καρδίτσας (Θεσσαλία). Ο τρύγος της Γαιδουριάς στη Σαντορίνη γίνεται στις αρχές Αυγούστου. Το κρασί είναι ανοιχτόχρωμο, με ντελικάτα αρώματα λουλουδιών και εσπεριδοειδών, γεύση με ικανοποιητικό πλούτο και πολύ καλή οξύτητα. Μέχρι στιγμής μόνο ένας παραγωγός του νησιού (Γαβαλάς) εμφιαλώνει κρασί από τη συγκεκριμένη ποικιλία.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ