UmamiPedia: Roussanne


Φημισμένη λευκή ποικιλία της Κοιλάδας του ποταμού Ροδανού (Νότια Γαλλία).Ιδιαίτερα καθυστερημένης ωρίμανσης. Καλλιεργητικά θέλει μεγάλη προσοχή καθώς είναι επιρρεπής στη σήψη και τον περονόσπορο. Αποδίδει ιδιαίτερα καλά στην ζύμωση σε βαρέλι αλλά και στην παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Τα κρασιά από Roussanne έχουν δυνατότητες μεγάλης παλαίωσης (στη Γαλλική τους εκδοχή τουλάχιστον 10 χρόνων) και χαρακτηρίζονται από ανθώδη κυρίως,αλλά και λίγο βοτανικά αρώματα και πολύ πυκνή γεύση με χαρακτηριστικά μελιού. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε πολύ μικρή έκταση, κυρίως στην Κρήτη (Μανουσάκης) και στη Νεμέα (Παπαϊωάννου) όπου δίνει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ