UmamiPedia: Cinsault


Γαλλική ερυθρή ποικιλία με τεράστια αντοχή στα θερμά και ξηρά κλίματα. Στη Γαλλία υπάρχει πολύ περισσότερο φυτεμένο Cinsault από Cabernet Sauvignon. Είναι ποικιλία που δείχνει το δυναμικό της σε κρασία από χαρμάνι διάφορων ποικιλιών, καθώς “ανεβάζει” το αρωματικό δυναμικό και μαλακώνει την γεύση χάρη στις ήπιες τανίνες του. Στη Νότια Αφρική, η διασταύρωση του Cinsault με το Pinot Noir έδωσε την πολύ ενδιαφέρουσα ποικιλία Pinotage. Στην Ελλάδα η φύτευση και η χρήση Cinsault συνιστάται στον Νομό Μεσσηνίας (Πελοπόννησος) και επιτρέπεται στη Θεσσαλία, την Μακεδονία, τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Συναντάται, όχι συχνά, ως συμμέτοχη ποικιλία στην παραγωγή ορισμένων Τοπικών Οίνων.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ