UmamiPedia: Τουρκοπούλα


Λευκή ποικιλία με έριδες γύρω από την γενετική της προέλευση. Υποστηρίζεται ότι αποτελεί παραλλαγή του Ροδίτη αλλά πρόσφατη εργασία απέδειξε την γενετική ετερογένεια, παρά την ύπαρξη συγγενικών χαρακτηριστικών .Χρησιμοποιείται, συχνά σε ανάμειξη, κυρίως στην Πελοπόννησο για την παραγωγή Επιτραπέζιων και Τοπικών Οίνων. Τα κρασιά από Τουρκοπούλα προσφέρουν διακριτικό / καθαρό άρωμα, μαλακό-κομψό σώμα και δροσερή γεύση.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ