UmamiPedia: Μπέικον


Το μπέικον γίνεται συνήθως από την κοιλιά του χοιρινού και κάποιες φορές από την πλάτη. Ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του ονομάζεται μπέικον (όταν βυθίζεται σε άλμη) ή ham όταν αλατίζεται εξωτερικά. Αφότου το χοιρινό βυθιστεί σε άλμη, δίνει το νωπό μπέικον το οποίο μπορεί στη συνέχεια να αποξηρανθεί για μερικές εβδομάδες ή μήνες σε ψυχρό αέρα, να βραστεί ή να γίνει καπνιστό
Διατροφική αξία: Μπέικον με μέτρια λιπαρά 177 θερμίδες/30 γρ. Περιέχει πρωτεΐνες, λίπος, χοληστερόλη, ασβέστιο.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ