UmamiPedia: Ζελέ


Τα ζελέ είναι γλυκά ψυγείου. Βασικό υλικό για την παρασκευή τους είναι η ζελατίνη από την οποία παίρνουν και το όνομά τους. Στην αγορά διατίθεται σε σκόνη, σε φύλλα, σε κόκκους. Γενικά, 6 φύλλα ζελατίνης αντιστοιχούν σε τρία κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη ή ένα φακελάκι των 10 γρ. Το αγάρ αγάρ που είναι η vegeterian εκδοχή της ζελατίνης, βρίσκεται στα καταστήματα υγιεινής διατροφής.
Τα ζελέ, ως υφή, πρέπει να είναι όσο σφιχτά χρειάζεται για να μπορούν να αναποδογυριστούν χωρίς να διαλυθούν, αλλά όλη η ουσία είναι να διατηρούν αυτή την «τρεμάμενη» υφή τους. Τα ζελέ φρούτων περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία, με την εξαίρεση του ανανά, της παπάγια, τoυ kiwi (ακτινίδιο) και των σύκων, διότι αυτά τα φρούτα περιέχουν ένα ένζυμο που εμποδίζει στο πήξιμο τους. Ντ.Κ.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ