UmamiPedia: Κατσανό


Επίσης, ξεχασμένη και σπάνια λευκή ποικιλία της Σαντορίνης. Ο τρύγος του Κατσανού γίνεται στις αρχές Αυγούστου και το κρασί έχει λεπτά αρώματα λουλουδιών ενώ η γεύση του είναι φρουτώδης, με ήπια μεταλλικότητα και χαμηλή οξύτητα. Μέχρις στιγμής μόνο ένας παραγωγός του νησιού (Γαβαλάς) εμφιαλώνει κρασί από τη συγκεκριμένη ποικιλία.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ