UmamiPedia: Μαυροτράγανο


Από τις πιο σημαντικές και εκλεκτές ερυθρές ποικιλίες των Κυκλάδων, άγνωστης προέλευσης. Η χρήση του Μαυροτράγανου είναι συνιστώμενη στη Σαντορίνη και στη Θηρασιά και επιτρεπόμενη στις υπόλοιπες Κυκλάδες.Τα τελευταία χρόνια καλλιεργείται με επιτυχία και στη Μακεδονία. Είναι ιδιαίτερα πρώιμη ποικιλία και μέτρια παραγωγική. Ο μούστος του έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και υψηλή οξύτητα. Το κρασί από Μαυροτράγανο είναι πολύ βαθύχρωμο, έχει διακριτικό άρωμα και πλούσια γεύση. Σημαντικές είναι οι δυνατότητες παλαίωσης του. Κρασί από Μαυροτράγανο εμφιαλώνουν πλέον οι περισσότεροι οινοπαραγωγοί της Σαντορίνης.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ