UmamiPedia: Ζουμιάτης


Παλαιά λευκή ποικιλία που ήταν γνωστή από τον 12ο αιώνα. Στη Θράκη και την Μακεδονία, όπου κυρίως καλλιεργείται-σε σχετικά μικρή έκταση, είναι επιτρεπόμενη ποικιλία. Το Ζουμιάτικο είναι ζωηρό και εύρωστο, με μεγάλη αντοχή στην ξηρασία και σχετική αντοχή στις ασθένειες. Ο τρύγος γίνεται προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Είναι ποικιλία με περιορισμένες ποιοτικές δυνατότητες αλλά αν καλλιεργηθεί σε αμμώδη εδάφη μπορεί να δώσει αξιοπρεπή κρασιά.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ