UmamiPedia: Cabernet Franc


Ποικιλία γαλλικής προέλευσης, με επίκεντρο καλλιέργειας τη Ν.Δ. Γαλλία. Στην Ελλάδα νησίδες καλλιέργειας υπάρχουν στη Σιθωνία της Χαλκιδικής και στη Μακεδονία. Ο τρύγος γίνεται στο τέλος Αυγούστου. Παράγει κρασιά που χαρακτηρίζονται από μέτριο - υψηλό αλκοόλ, μεσαία οξύτητα και μέτρια έως υψηλή αρωματική ένταση. Συμμετέχει στην παραγωγή του οίνου Ο.Π.Α.Π. Πλαγιές Μελίτωνα, καθώς και ορισμένων Τοπικών.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ