UmamiPedia: Μουχταρό


Παλαιά και δυσεύρετη ερυθρή ποικιλία της Στερεάς Ελλάδας, καλλιεργείται σήμερα κυρίως στην Κοιλάδα των Μουσών της Βοιωτίας. Έχει μόλις και μετά βίας διασωθεί χάρη στις προσπάθειες τοπικών αμπελουργών. Δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον ξηρό κρασί: βαθύχρωμο, με ιδιαίτερο άρωμα και σημαντική οξύτητα. Συναντάται σε ορισμένους Τοπικούς Οίνους της περιοχής.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ