UmamiPedia: Βερτζαμί


Ερυθρή ποικιλία Ιταλικής προέλευσης, η οποία εισήχθη στην Λευκάδα γύρω στον 14ο-17ο αιώνα όπου και καλλιεργείται συστηματικά ως συνιστώμενη ποικιλία. Στους Νομούς Κερκύρας, Πρέβεζας και Λάρισας είναι επιτρεπόμενη. Παρουσιάζει αξιοσημείωτη αντοχή σε όλες τις ασθένειες της αμπέλου, ιδίως στον περονόσπορο, αλλά και ιδιαίτερη προσαρμοστικότητα στα πιο δύσκολα εδάφη. Ο τρύγος γίνεται προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και δίνει κρασιά βαθύχρωμα, ταννικά και με υψηλή οξύτητα.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ