Προϊόν
Μαρκουλάκης: Απάκι, λουκάνικα και κρέατα με κρητική σφραγίδα

Μαρκουλάκης: Απάκι, λουκάνικα και κρέατα με κρητική σφραγίδα

03/12/2020 Το όνομα Μαρκουλάκης είναι μια ιστορική, σταθερή αξία στο Ρέθυμνο και τα κρεατικά που δοκιμάσαμε μας είναι η πιο ατόφια απόδειξη της αξίας ενός οικογενειακού κρεοπωλείου με έτος ίδρυσης το 1954.

Άφιξη
Δοκιμάσαμε την εντυπωσιακή σπιρτάδα του Ardbeg Wee Beastie 5 ετών

Δοκιμάσαμε την εντυπωσιακή σπιρτάδα του Ardbeg Wee Beastie 5 ετών

03/12/2020 Μια νέα προσθήκη στην συλλογή της Ardbeg υποδέχεται η ελληνική αγορά για τις φετινές γιορτές κι εμείς το δοκιμάζουμε, βάζοντάς το ανάμεσα στις ναυαρχίδες του Ardbeg TEN και του Uigeadail.

Έμπνευση
Εύκολα cocktails για το σπίτι

Εύκολα cocktails για το σπίτι

01/12/2020 Υποδεχόμαστε τις γιορτές με εύκολες συνταγές για νόστιμα cocktails και γινόμαστε οι bartenders του σπιτιού αξιοποιώντας τα ποτά που έχουμε ήδη στην κάβα μας, σε μείξεις με αγαπημένα μυρωδικά και φρούτα εποχής.

Συνταγές
8 συνταγές βραβευμένων σεφ ανανεώνουν το ελληνικό μας ρεπερτόριο

8 συνταγές βραβευμένων σεφ ανανεώνουν το ελληνικό μας ρεπερτόριο

24/11/2020 Απαλύνουμε τη λαχτάρα μας για καλό, σύγχρονο φαγητό «εστιατορικού» επιπέδου, φέρνοντας στο σπίτι «διαχειρίσιμες» συνταγές από οκτώ κορυφαίους Έλληνες σεφ, που θα δώσουν προχωρημένη νοστιμιά στο lockdown μας και μοντέρνα πνοή στη μαγειρική μας γκάμα.

Άφιξη
Save the bees: αφεψήματα βοτάνων με δύο χρήσεις!

Save the bees: αφεψήματα βοτάνων με δύο χρήσεις!

26/11/2020 Ένα πρωτότυπο mix βοτάνων και αρωματικών για αφεψήματα, συνδυάζει την απόλαυση με την οικολογική συνείδηση, προσφέροντας πολύτιμη τροφή στις μέλισσες, που απειλούνται από τις σύγχρονες τεχνικές καλλιέργειας.

Know How
Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

Τα all time classic γαλλικά γλυκά που αγαπήσαμε

24/11/2020 Τα εμβλήματα της γαλλικής pâtisserie κρύβουν πίσω τους και συναρπαστικές ιστορίες! Εκτός από την γεύση τους, λοιπόν, το γλυκό παρελθόν τους είναι ένας ακόμη λόγος να ανακατέψουμε βούτυρα και ζάχαρες στην κουζίνα, ή έστω να απευθυνθούμε σε ζαχαροπλαστεία που τα αποδίδουν στην καλύτερη εκδοχή τους.

Άφιξη
Το Beaujolais Nouveau είναι ξανά εδώ

Το Beaujolais Nouveau είναι ξανά εδώ

19/11/2020 Ας ανοίξουμε για το καλό μια φιάλη Beaujolais Nouveau και φέτος, έτσι για το γούρι της νέας χρονιάς που εγκαινιάζει αυτό το κρασί.

Προϊόν
Η γραβιέρα Γασπαράκη που μας κατέκτησε

Η γραβιέρα Γασπαράκη που μας κατέκτησε

19/11/2020 Η γραβιέρα Κρήτης ανήκει στα πιο ισορροπημένα και ολοκληρωμένα ελληνικά τυριά, ένα τυρί που μπορεί να σταθεί στο επίπεδο των καλών ευρωπαϊκών της κατηγορίας του, όταν έχει τη σωστή ποιότητα.

Ιδέα
Tea Me Away: ένα πολυτελές afternoon tea στο σπίτι!

Tea Me Away: ένα πολυτελές afternoon tea στο σπίτι!

19/11/2020 Αν ψάχνετε τρόπους να σπάσετε τη ρουτίνα του lockdown, σας προτείνουμε ένα αυθεντικό afternoon tea, ικανό να σας ταξιδέψει Λονδίνο (της καλής εποχής), πρώτη θέση!

Συνταγές
Τα μανιτάρια φέρνουν το δάσος στην κουζίνα μας

Τα μανιτάρια φέρνουν το δάσος στην κουζίνα μας

17/11/2020 Ένα από τα αγαπημένα μας εδέσματα του χειμώνα, είναι τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ, φέρνοντας στο πιάτο μας το αρχέγονο άρωμα της άγριας φύσης. Ας περιηγηθούμε λοιπόν στον μαγικό κόσμο των μανιταριών κι ας θυμηθούμε τις βασικές κατηγορίες τους, πού θα τις βρούμε και πώς θα τις μαγειρέψουμε.

Θέμα
(Ξανα)φτιάχνουμε ψωμί στο σπίτι

(Ξανα)φτιάχνουμε ψωμί στο σπίτι

17/11/2020 Αν δοκιμάσεις μια φορά να φτιάξεις το δικό σου ψωμί και να το φας ζεστό απ' τον φούρνο του σπιτιού, μπορεί και να ξεχάσεις για πάντα τα έτοιμα αρτοσκευάσματα της αγοράς...

Συνταγές
Φαγητό στις μέρες του lockdown

Φαγητό στις μέρες του lockdown

12/11/2020 Για να μπλοκάρουμε τις συνεχείς επιδρομές στο ψυγείο και τις θερμιδοφόρες Σειρήνες της μακαρονάδας ή του delivery, προγραμματίζουμε από πριν snacks και γεύματα για μια αποδοτική work from home εβδομάδα.

Συνταγές
Καιρός για ψαρόσουπες!

Καιρός για ψαρόσουπες!

05/11/2020 Από την κλασική λευκή ψαρόσουπα με τις τοπικές παραλλαγές της μέχρι τις πλούσιες κακαβιές και μπουγιαμπέσες, συνταγές υπάρχουν πολλές: με ένα ή πολλά ψάρια, με οστρακόδερμα, με πολλά ή λίγα υλικά, η καιρός της ζητά και το σπίτι μοσχοβολά

In season
Δαμάζοντας την κολοκύθα

Δαμάζοντας την κολοκύθα

27/10/2020 Άκρως θρεπτική και άκρως... στην εποχή της, η κολοκύθα δεν πρωταγωνιστεί μόνο στις γλυκές πίτες, αλλά και σ' ένα σωρό άλλα πιάτα, που διευρύνουν τους γευστικούς μας ορίζοντες - ας τους εξερευνήσουμε!

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

Πιο δημοφιλή