banner
banner
Θέμα
Το Τριώδιο, η μακαρονού και η γουρουνοκυριακή

Το Τριώδιο, η μακαρονού και η γουρουνοκυριακή

24/02/2021 Γιατί τρώμε τόσο κρέας τις Αποκριές; Γιατί θα τσικνίσουμε την Τσικνοπέμπτη και γιατί λένε Τυρινή ή Μακαρονού την τρίτη Κυριακή της Αποκριάς; Κι από πού πήγαζε όλη αυτή η διάθεση για ξεφάντωμα που ορίζει το χαρακτήρα του καρναβαλιού;

banner
Δοκιμάσαμε
Γεύσεις Τήνου σε βαζάκι από το «Περιβόλι της Νικολέτας»

Γεύσεις Τήνου σε βαζάκι από το «Περιβόλι της Νικολέτας»

22/02/2021 Μια γευστική συνάντηση με την Νικολέτα Φωσκόλου, που καλλιεργεί τα δέντρα και τα κηπευτικά της, μαζεύει τα δώρα της τηνιακής γης και αναδεικνύει την πεμπτουσία της γεύσης τους στο «Περιβόλι της Νικολέτας».

Άφιξη
Γεύση αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Γεύση αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

19/02/2021 Μπαίνεις για έναν μυρωδάτο espresso to go, κολλάς με τα τυριά, τα αλλαντικά, τα ψαγμένα ιταλικά deli, την απρόσμενη κάβα, αλλά και τις ζουμερές pinse romane.

banner
Tips
Όσπρια, ένας θησαυρός στο τραπέζι

Όσπρια, ένας θησαυρός στο τραπέζι

19/02/2021 Γίγαντες Πρεσπών, ρεβίθια Δομοκού, φακή Βοΐου Κοζάνης και τόσα άλλα! Γευστικοί και διατροφικοί θησαυροί της ελληνικής γης, που στέκονται περήφανα πλάι στα εκλεκτότερα υλικά στον πλανήτη…

Tips
Εκπαιδεύοντας τις αισθήσεις μας στο κρασί

Εκπαιδεύοντας τις αισθήσεις μας στο κρασί

19/02/2021 Άρωμα, οξύτητα, γλυκύτητα και τανίνες είναι τα στοιχεία που διαμορφώνουν το προφίλ του κρασιού, και τα παραδείγματα που συγκεντρώσαμε θα σας ανοίξουν τα μάτια στην αναγνώρισή τους, αλλά και την μεγαλύτερη απόλαυση των αγαπημένων σας κρασιών.

Know How
Πράσο, ένας δυνατός παίκτης στην κουζίνα!

Πράσο, ένας δυνατός παίκτης στην κουζίνα!

04/02/2021 Η κομψή γεύση του το τοποθετεί σε άπειρες συνταγές και του έχει δώσει ξεχωριστή θέση στα μενού των σεφ. Ας το φέρουμε στο προσκήνιο…

Tips
Το low profile κουνουπίδι

Το low profile κουνουπίδι

02/02/2021 Τραγανό και γεμάτο γεύση, το παρεξηγημένο κουνουπίδι αποκαλύπτει τη νοστιμιά του χωρίς να μας ενοχλεί στη μύτη, αν ακολουθήσουμε μερικές απλές συμβουλές!

Know How
Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

Ηot drinks: καυτή χειμωνιάτικη απόλαυση

01/02/2021 Τα ζεστά ποτά με βάση το κρασί ή κάποιο δυνατό αλκοόλ αρωματισμένο με μπαχαρικά, είναι μια από τις μεγάλες απολαύσεις και τελευταία στην Ελλάδα περιλαμβάνεται στη χειμωνιάτικη κουλτούρα του cocooning και της χαλάρωσης…

Τάση
Κρασί με φελλό, ή βιδωτό πώμα;

Κρασί με φελλό, ή βιδωτό πώμα;

03/02/2021 Οι πουρίστες του κρασιού δεν θέλουν ούτε να βλέπουν φιάλες με βιδωτό πώμα, όμως το μεταλλικό καπάκι έχει κι αυτό τα θετικά του. Ανοίγουμε τον φάκελο – ταμπού και εξηγούμαστε…

Αφίξεις
Πες Αλεύρι: πάμε στους νέους φούρνους της Αθήνας

Πες Αλεύρι: πάμε στους νέους φούρνους της Αθήνας

29/01/2021 Τη χρονιά που πέρασε όλοι δοκιμάσαμε διαφόρων ειδών φουρνίσματα στο σπίτι, με κλιμακούμενης επιτυχίας αποτελέσματα. Αυτήν που μπήκε όμως, λέμε να τα πάρουμε έτοιμα, από τους νέους, πρωτότυπους φούρνους της πόλης.

Know How
Ελληνικά προϊόντα με ιδιαίτερη πατρίδα και ασύγκριτη νοστιμιά

Ελληνικά προϊόντα με ιδιαίτερη πατρίδα και ασύγκριτη νοστιμιά

22/01/2021 Λαχανικά, κηπευτικά, όσπρια, φρούτα και άλλα καθημερινά προϊόντα με ταυτότητα, μας προσκαλούν να τα γνωρίσουμε και να τα προτιμήσουμε από το «ανώνυμο» πλήθος…

Συνταγές
Προτάσεις
banner

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

banner
banner

Πιο δημοφιλή

banner