In Memoriam
Paul Bocuse: ο δημιουργός της Nouvelle Cuisine

Paul Bocuse: ο δημιουργός της Nouvelle Cuisine

22/01/2018 Ο Paul Bocuse, μυθικό όνομα της γαστρονομίας ήδη ενώ ζούσε, έφυγε πλήρης ημερών στα 91 του, στον τόπο όπου γεννήθηκε, το Collonges-au-Mont-d'Or, κοντά στη Λυών…

Αφιέρωμα
30 σούπες για χειμωνιάτικα βράδια

30 σούπες για χειμωνιάτικα βράδια

16/01/2018 Μπορεί να αποτελούν τάση της εποχής, όμως οι σούπες δεν έχουν καθιερωθεί ακόμα στο καθημερινό μενού του ελληνικού σπιτιού και είναι κρίμα. Είναι η ευκολότερη λύση για ένα χειμωνιάτικο ελαφρύ γεύμα, είναι νόστιμες και δεν στοιχίζουν…

Σπουδές
Chef d’ Oeuvre: η σχολή για τους επαγγελματίες της γαστρονομίας

Chef d’ Oeuvre: η σχολή για τους επαγγελματίες της γαστρονομίας

12/01/2018 Η Σχολή που εξειδικεύεται στις επαγγελματικές σπουδές γαστρονομίας ξεκινά σύντομα κύκλο για επαγγελματίες bartenders - baristas…

Deli
Thesauri, το ελληνικό μαύρο χαβιάρι

Thesauri, το ελληνικό μαύρο χαβιάρι

09/01/2018 Το πιο πολύτιμο έδεσμα στον κόσμο παράγεται πλέον και στην Ελλάδα, σε ανταγωνιστική premium ποιότητα με εκείνα των παραδοσιακών χωρών παραγωγής. Η Thesauri της Άρτας εκτρέφει τον πολύτιμο οξύρρυγχο, παράγει με high standards το χαβιάρι του και ήδη είναι γνωστή στο εξωτερικό…

Θέμα
Πρόσκληση για fondue

Πρόσκληση για fondue

28/02/2017 To παραδοσιακό ελβετικό έδεσμα επανέρχεται στο τραπέζι και με παραλλαγές κι εμείς μαθαίνουμε tips, συνταγές και τα συνοδευτικά του…

Κnow how
Μπουκιές και τράπουλες

Μπουκιές και τράπουλες

28/12/2017 Θα παίξετε χαρτιά; Σκέφτεστε να μαζευτείτε μετά την αλλαγή του χρόνου για ένα ποτό κι αναρωτιέστε με τι θα το συνοδεύσετε; Ξεχάστε τον κλασικό μπουφέ και σερβίρετε νόστιμο και εύκολο finger food.

Κnow How
Πώς να απολαύσετε τα γκουρμέ must των γιορτών

Πώς να απολαύσετε τα γκουρμέ must των γιορτών

22/12/2017 Βάζουμε στο μικροσκόπιο αγαπημένα γιορτινά εδέσματα και κρασιά και σας δίνουμε το καλύτερο know-how για να τα χαρείτε.

Ρεπορτάζ
Η γαλοπούλα και… οι άλλες

Η γαλοπούλα και… οι άλλες

20/12/2017 Πάλι γαλοπούλα φέτος; Άσε που πολλοί δεν τη συμπαθούν καθόλου! Τολμήστε, λοιπόν, ένα πουλερικό με πιο ενδιαφέρουσα γεύση και ξεφύγετε από την ετήσια ρουτίνα του φαγητού των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς…

Αφιέρωμα
36 συνταγές για το γιορτινό τραπέζι

36 συνταγές για το γιορτινό τραπέζι

16/12/2017 Γαλοπούλα, όσο κλασική ή πρωτότυπη την θέλετε, πουλερικά που δεν τρώμε κάθε μέρα και θα δώσουν γιορτινό τόνο στο τραπέζι, κυνήγι -αν έχετε καλό και σίγουρο. Όλα παίζουν στα τραπέζια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Street food
3o Athens Food Market the Christmas edition

3o Athens Food Market the Christmas edition

13/12/2017 Αυτές τις γιορτές οι πιο gourmet καντίνες συγκεντρώνονται στο κέντρο της πόλης...

Βιβλίο
Πίτες από το χέρι του Κωστή Κωστάκη

Πίτες από το χέρι του Κωστή Κωστάκη

24/11/2017 Τα ζυμάρια, τα φύλλα, τοπικές συνταγές και σύγχρονες εκδοχές, από την κολοκυθόπιτα ως το πεϊνιρλί, την κρεατότουρτα και τα ραφιόλια, αποκαλύπτουν τα μυστικά τους εδώ…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen