Αφιέρωμα
Ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά του

Ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά του

22/03/2017 Πλησιάζει η ημέρα που όλη η Ελλάδα έχει στο τραπέζι της το ίδιο φαγητό. Ο αγαπημένος τηγανητός μπακαλιάρος και η σκορδαλιά του αποκαλύπτουν τα μυστικά τους…

Θέμα
Αδυνατίζουμε… νηστεύοντας!

Αδυνατίζουμε… νηστεύοντας!

10/03/2017 Η διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη μας δίνει συμβουλές για να χάσουμε βάρος ενώ νηστεύουμε και να μας βρει το Πάσχα πιο αδύνατους...

In season
Τα άγρια χόρτα της άνοιξης

Τα άγρια χόρτα της άνοιξης

07/03/2017 Τα άγρια αυτοφυή χόρτα εκτιμώνται όλο και περισσότερο στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Για μας, εδώ, υπήρξαν πάντα ένα βασικό κεφάλαιο της παραδοσιακής μαγειρικής και μια αγαπημένη συνήθεια. Ιδιαίτερα την άνοιξη…

Θέμα
Πρόσκληση για fondue

Πρόσκληση για fondue

28/02/2017 To παραδοσιακό ελβετικό έδεσμα επανέρχεται στο τραπέζι και με παραλλαγές κι εμείς μαθαίνουμε tips, συνταγές και τα συνοδευτικά του…

Αφιέρωμα
20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

23/02/2017 Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Ελαιόλαδο
2ος Athena International Olive Oil Competition

2ος Athena International Olive Oil Competition

22/02/2017 Μετά την επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης, ο διαγωνισμός γίνεται πλέον θεσμός και πολύτιμο εργαλείο για την ανάδειξη του ποιοτικού ελαιολάδου.

Συζήτηση
Λογοτεχνία και Γαστρονομία, μια σχέση διαχρονική

Λογοτεχνία και Γαστρονομία, μια σχέση διαχρονική

20/02/2017 Μια συζήτηση που προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα, με αφορμή το θέμα "Λογοτεχνία και Γαστρονομία", απόψε, στο Free Thinking Zone της οδού Γριβαίων.

Βιβλίο
Cucina amore mio

Cucina amore mio

11/02/2017 Πάνω στην ώρα κυκλοφορούν οι "ερωτικές συνταγές" του Έκτορα Μποτρίνι. Ένα βιβλίο μικρό και περιεκτικό, που λύνει όλες τις απορίες πριν σας βάλει στην κουζίνα…

Θέμα
Αποκριάτικα παραδοσιακά φαγητά

Αποκριάτικα παραδοσιακά φαγητά

17/02/2017 Σήμερα, όταν ψάχνουμε να δούμε τι θα σερβίρουμε ως αποκριάτικο φαγητό σκεφτόμαστε τι ταιριάζει σε ένα πάρτι με μεζεδάκια και ...

Θέμα
Αγελάδα στεπικής φυλής VS black angus

Αγελάδα στεπικής φυλής VS black angus

15/02/2017 Ο λόγος περί κρεάτων, αυτές τις μέρες. Σε μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος, συναντήσαμε τον πρωτοπόρο κτηνοτρόφο κ. Δημήτρη Δήμου και μιλήσαμε μαζί του για τις αυτόχθονες φυλές ζώων που εκτρέφει…

Valentine
Δείπνο στο σπίτι… από έναν άνδρα

Δείπνο στο σπίτι… από έναν άνδρα

10/02/2017 Μια ρομαντική διάθεση πλανιέται στην ατμόσφαιρα αυτές τις μέρες και λίγοι μπορούν να ξεφύγουν -κακά τα ψέμματα. Προτιμότερο ν΄ αδράξουμε την αφορμή για ένα τετ α τετ κάλεσμα με ανδρικό χρώμα, φροντισμένο έτσι, που να μείνει αξέχαστο…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen