Θέμα
Ρεβιθάλευρο και αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι

Ρεβιθάλευρο και αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι

19/04/2017 Μεγαλώνει το ενδιαφέρον, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, για τα άγνωστα και ασυνήθιστα αλεύρια, που εμπλουτίζουν τις διατροφικές και γευστικές μας εμπειρίες και θέτουν προκλήσεις στις μαγειρικές μας επιδόσεις.

Βιβλίο
“Τρώμε και ομορφαίνουμε”

“Τρώμε και ομορφαίνουμε”

19/04/2017 Το νέο βιβλίο του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα και του αγαπητού Ηλία Μαμαλάκη μας μαθαίνει πώς να επωφεληθούμε στο μέγιστο από τις τροφές που βάζουμε στο τραπέζι μας.

Αφιέρωμα
20 συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

20 συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

10/04/2017 Η Λαμπρή δεν είναι συνώνυμη του οβελία. Μένει ν' ανακαλύψουμε και άλλα υπέροχα πασχαλιάτικα φαγητά. Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει να σουβλίσετε αρνί, καλό κουράγιο και καλοφάγωτο, αλλά...

Πάσχα
Μαγειρεύουμε αρνάκι πασχαλινό του Αιγαίου

Μαγειρεύουμε αρνάκι πασχαλινό του Αιγαίου

10/04/2017 Μπορεί το Πάσχα και ο οβελίας να βρίσκονται δίπλα –δίπλα στη γευστική μας αποσκευή και να ταυτίζονται με την εκρηκτική ανοιξιάτικη ελληνική Λαμπρή, όμως, δεν τρώμε όλοι οι Έλληνες το αρνί μας στη σούβλα…

Προϊόν
Βio λουκάνικα αυτόχθονου χοίρου

Βio λουκάνικα αυτόχθονου χοίρου

05/04/2017 Λουκάνικα ωρίμανσης με γνησιότητα στη γεύση, από μαύρο αυτόχθονα χοίρο αγελαίας εκτροφής, παρασκευασμένα με παλιά παραδοσιακή συνταγή…

Διατροφή
Σεμινάριο διατροφής στο Loft nice 'n’ Easy

Σεμινάριο διατροφής στο Loft nice 'n’ Easy

29/03/2017 H Αστερία Σταματάκη θα μιλήσει για τη διατροφή και το στρες σ’ ένα free σεμινάριο στον πολυχώρο Loft Nice n’ Easy της Κηφισιάς.

Θέμα
Οδηγός υπεύθυνης ψαροφαγίας

Οδηγός υπεύθυνης ψαροφαγίας

29/03/2017 H Fish Week 2017 στα εστιατόρια, που συνδιοργανώνουν το WWF Eλλάς και το "αθηνόραμα" προβάλλει το μήνυμα: τα αποθέματα αλιευμάτων μειώνονται δραματικά αλλά υπάρχει ο τρόπος να το σταματήσουμε αυτό εφαρμόζοντας την υπεύθυνη ψαροφαγία…

Αφιέρωμα
Ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά του

Ο μπακαλιάρος και η σκορδαλιά του

22/03/2017 Πλησιάζει η ημέρα που όλη η Ελλάδα έχει στο τραπέζι της το ίδιο φαγητό. Ο αγαπημένος τηγανητός μπακαλιάρος και η σκορδαλιά του αποκαλύπτουν τα μυστικά τους…

Θέμα
Αδυνατίζουμε… νηστεύοντας!

Αδυνατίζουμε… νηστεύοντας!

10/03/2017 Η διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη μας δίνει συμβουλές για να χάσουμε βάρος ενώ νηστεύουμε και να μας βρει το Πάσχα πιο αδύνατους...

In season
Τα άγρια χόρτα της άνοιξης

Τα άγρια χόρτα της άνοιξης

07/03/2017 Τα άγρια αυτοφυή χόρτα εκτιμώνται όλο και περισσότερο στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Για μας, εδώ, υπήρξαν πάντα ένα βασικό κεφάλαιο της παραδοσιακής μαγειρικής και μια αγαπημένη συνήθεια. Ιδιαίτερα την άνοιξη…

Θέμα
Πρόσκληση για fondue

Πρόσκληση για fondue

28/02/2017 To παραδοσιακό ελβετικό έδεσμα επανέρχεται στο τραπέζι και με παραλλαγές κι εμείς μαθαίνουμε tips, συνταγές και τα συνοδευτικά του…

Αφιέρωμα
20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

23/02/2017 Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen