Ελαιόλαδο
2ος Athena International Olive Oil Competition

2ος Athena International Olive Oil Competition

22/02/2017 Μετά την επιτυχία της περσινής πρώτης διοργάνωσης, ο διαγωνισμός γίνεται πλέον θεσμός και πολύτιμο εργαλείο για την ανάδειξη του ποιοτικού ελαιολάδου.

Συζήτηση
Λογοτεχνία και Γαστρονομία, μια σχέση διαχρονική

Λογοτεχνία και Γαστρονομία, μια σχέση διαχρονική

20/02/2017 Μια συζήτηση που προβλέπεται πολύ ενδιαφέρουσα, με αφορμή το θέμα "Λογοτεχνία και Γαστρονομία", απόψε, στο Free Thinking Zone της οδού Γριβαίων.

Βιβλίο
Cucina amore mio

Cucina amore mio

11/02/2017 Πάνω στην ώρα κυκλοφορούν οι "ερωτικές συνταγές" του Έκτορα Μποτρίνι. Ένα βιβλίο μικρό και περιεκτικό, που λύνει όλες τις απορίες πριν σας βάλει στην κουζίνα…

Θέμα
Αποκριάτικα παραδοσιακά φαγητά

Αποκριάτικα παραδοσιακά φαγητά

17/02/2017 Σήμερα, όταν ψάχνουμε να δούμε τι θα σερβίρουμε ως αποκριάτικο φαγητό σκεφτόμαστε τι ταιριάζει σε ένα πάρτι με μεζεδάκια και ...

Θέμα
Αγελάδα στεπικής φυλής VS black angus

Αγελάδα στεπικής φυλής VS black angus

15/02/2017 Ο λόγος περί κρεάτων, αυτές τις μέρες. Σε μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος, συναντήσαμε τον πρωτοπόρο κτηνοτρόφο κ. Δημήτρη Δήμου και μιλήσαμε μαζί του για τις αυτόχθονες φυλές ζώων που εκτρέφει…

Αφιέρωμα
16 ιδέες για τσίκνισμα στο σπίτι

16 ιδέες για τσίκνισμα στο σπίτι

15/02/2017 Το μεσοβδόμαδο φαγοπότι της Τσικνοπέμπτης υπήρξε πάντα από τα πιο χαρούμενα και καλοδεχούμενα έθιμα, γι' αυτό και άντεξε σχεδόν ανέπαφο στο χρόνο…

Valentine
Δείπνο στο σπίτι… από έναν άνδρα

Δείπνο στο σπίτι… από έναν άνδρα

10/02/2017 Μια ρομαντική διάθεση πλανιέται στην ατμόσφαιρα αυτές τις μέρες και λίγοι μπορούν να ξεφύγουν -κακά τα ψέμματα. Προτιμότερο ν΄ αδράξουμε την αφορμή για ένα τετ α τετ κάλεσμα με ανδρικό χρώμα, φροντισμένο έτσι, που να μείνει αξέχαστο…

Θέμα
Βούτυρο ή μαργαρίνη: τα υπέρ και τα κατά

Βούτυρο ή μαργαρίνη: τα υπέρ και τα κατά

27/01/2017 Όλο και νέα προϊόντα κυκλοφορούν στην αγορά του βουτύρου και της μαργαρίνης. Μιλάμε με δυο επιστήμονες της διαιτολογίας και της τεχνολογίας τροφίμων για τα υπέρ και τα κατά κάθε κατηγορίας…

Valentine
Οι συνταγές που αγαπάει ο Βαλεντίνος

Οι συνταγές που αγαπάει ο Βαλεντίνος

07/02/2017 Δείπνο για δυο, λοιπόν -στο σπίτι φυσικά- και… μην ανησυχείτε. Δεν χρειάζεται να κατέχετε διατριβές μαγειρικής ούτε να εντυπωσιάσετε τον άλλον με εξτραβαγκάντσες…

Αφιέρωμα
14 αγαπημένες συνταγές με μοσχάρι στην κατσαρόλα

14 αγαπημένες συνταγές με μοσχάρι στην κατσαρόλα

03/02/2017 Τι κοινό έχουν το μοσχαράκι στιφάδο, η βέλγικη carbonnade, το γαλλικό βοδινό μπουργκινιόν, το ουγγαρέζικο γκούλας; Είναι φαγητά της κατσαρόλας με πλούσιες σάλτσες και πρωταγωνιστή το μοσχάρι ή το βοδινό...

Θέμα
Το εξωτικό αβοκάντο στο πιάτο

Το εξωτικό αβοκάντο στο πιάτο

31/01/2017 Αβοκάντο, γνωστό και άγνωστο. Το φρούτο που μας ήρθε από τις τροπικές περιοχές του Μεξικού δεν είναι καθημερινό στη διατροφή μας, ωστόσο έχει να μας προσφέρει πάρα πολλά ...

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen