Θέμα
Μίλα μου για σούσι...

Μίλα μου για σούσι...

12/06/2018 Ποιος θα το φανταζόταν μέχρι πριν λίγα χρόνια, πως το σούσι θα γινόταν η απόλυτη μόδα στην Ελλάδα και μια από τις πρώτες επιλογές της γευστικής μας καθημερινότητας…

Βιβλίο
“Ψήνεται” το νέο βιβλίο του Τάσου Αντωνίου

“Ψήνεται” το νέο βιβλίο του Τάσου Αντωνίου

05/06/2018 Μετά την επιτυχία του «Μαμά Πεινάω», ο γνωστός food blogger ετοιμάζει ήδη το δεύτερο βιβλίο του, με τίτλο: «My Greek Salad», με υποστήριξη από το κοινό…

Θέμα
Η Καβάλα των γεύσεων

Η Καβάλα των γεύσεων

30/05/2018 H κουζίνα της Καβάλας είναι πολυσύνθετη και πεντανόστιμη, γεμάτη από τη δύναμη και την ιστορία των πολλών και διαφορετικών ανθρώπων που ήλθαν στην πόλη, είτε για να πλουτίσουν από τα καπνεμπόριο, είτε ως πρόσφυγες, ή για να γίνουν εργάτες της θάλασσας.

Προϊόν
Ο κρόκος Κοζάνης καρυκεύει και θεραπεύει

Ο κρόκος Κοζάνης καρυκεύει και θεραπεύει

25/05/2018 Μια βραδιά αφιερωμένη στις σπάνιες θεραπευτικές ιδιότητες του κρόκου, που εκτιμούσαν από την αρχαιότητα, αλλά επιβεβαιώνονται και από τελευταίες έρευνες…

Θέμα
Γιαούρτι: δροσερό, υγιεινό, αγαπημένο

Γιαούρτι: δροσερό, υγιεινό, αγαπημένο

22/05/2018 Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από ένα γιαούρτι για κάθε στιγμή της ημέρας; Το παραδοσιακό προϊόν που κατέκτησε την υφήλιο ως Greek Yogurt είναι έτοιμο να μας χορτάσει εύκολα, γρήγορα και υγιεινά!

Θέμα
Χέλι: γεύση που κρύβει περιπέτεια

Χέλι: γεύση που κρύβει περιπέτεια

14/05/2018 Aπό τη θάλασσα των Σαργασσών μέχρι την Ήπειρο… it’s a long way! Η πορεία του χελιού αποτελούσε πάντα ένα μυστήριο. Η μονάδα εκτροφής και επεξεργασίας χελιών του Βασίλη Γείτονα κατάφερε να κάνει το σχεδόν άγνωστο και για πολλούς “αντιπαθητικό” είδος, μια περιζήτητη λιχουδιά…

Θέμα
Στον απόηχο του Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή,  Γεύσεις 2018»

Στον απόηχο του Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις 2018»

11/05/2018 Όλα όσα είδαμε, γευτήκαμε και ζήσαμε στο τριήμερο γιορτής των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στην Τεχνόπολη από 4 ως 6 Μαΐου…

Θέμα
Head to tail: το μεγάλο ψάρι έχει άλλη χάρη!

Head to tail: το μεγάλο ψάρι έχει άλλη χάρη!

09/05/2018 Ένα μεγάλο φρέσκο ψάρι, είναι από τις πιο ικανοποιητικές και πιο αυθεντικές γαστρονομικές απολαύσεις της ζωής. Μοναδικό πρόβλημα, η τιμή του. Τα φρέσκα ψάρια είναι ακριβά. Αλλά, είναι έτσι τα πράγματα; Μήπως υπάρχει αποδοτικός και όχι ιδιαίτερα ακριβός τρόπος για να διαχειριστούμε την πολυτέλεια ενός μεγάλου ψαριού στο τραπέζι μας;

Healthy
9 κοκτέιλ φρούτων και λαχανικών… στην υγειά μας!

9 κοκτέιλ φρούτων και λαχανικών… στην υγειά μας!

07/05/2018 Οι χυμοί είναι το τέλειο «σνακ» για το σημερινό στιλ «τρώω και τρέχω» της ζωής μας. Περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων και των λαχανικών σε συγκεντρωμένη μορφή, είναι πολύ γευστικοί και η ετοιμασία τους είναι ό,τι ευκολότερο.

In season
Όλα για τα κεράσια!

Όλα για τα κεράσια!

07/05/2018 Ό,τι χρειάζεται να ξέρουμε, από το πώς τα διαλέγουμε και πόσο ωφέλιμα είναι, μέχρι ιδέες όχι μόνο για ζαχαροπλαστική, αλλά και για μαγειρική…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen