Know how
Με τα χόρτα της άνοιξης

Με τα χόρτα της άνοιξης

10/04/2018 Μαθαίνουμε πώς να βάζουμε στη διατροφή μας τα καλλιεργημένα χόρτα και πώς να τα μαγειρεύουμε...

Παράδοση
Cavala Tales of Taste: ένα γαστρονομικό ταξίδι αρχίζει

Cavala Tales of Taste: ένα γαστρονομικό ταξίδι αρχίζει

26/03/2018 Οι τοπικές κουζίνες έρχονται όλο και πιο κοντά μας. Σειρά της Καβάλας και της περιοχής της να μας συστηθεί, μέσω της πρωτοβουλίας Cavala Tales of Taste, που σκοπεύει να αναδείξει την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα της περιοχής…

In season
Τα άγρια χόρτα της άνοιξης

Τα άγρια χόρτα της άνοιξης

07/03/2017 Τα άγρια αυτοφυή χόρτα εκτιμώνται όλο και περισσότερο στη διεθνή γαστρονομική σκηνή. Για μας, εδώ, υπήρξαν πάντα ένα βασικό κεφάλαιο της παραδοσιακής μαγειρικής και μια αγαπημένη συνήθεια. Ιδιαίτερα την άνοιξη…

Συνταγή
Ο μπακαλιάρος με τη ματιά ενός σεφ

Ο μπακαλιάρος με τη ματιά ενός σεφ

23/03/2018 Ο σεφ Βασίλης Ζαχαράκης μας δίνει τη δική του, πρωτότυπη συνταγή για μπακαλιάρο σε κουρκούτι κάππαρης, που συνοδεύεται από ψητά παντζάρια και μους γιαούρτι με μελάνι σουπιάς...

Tip
Η σκορδαλιά και τα tips της

Η σκορδαλιά και τα tips της

23/03/2018 Η σκορδαλιά είναι ένα έδεσμα γνήσια ελληνικό, με ορισμένες μόνο εκδοχές της -όπως την αλιάδα- να έχουν δεχτεί ξένες επιρροές. Δείτε εδώ το know how της και 4 διαφορετικές συνταγές…

Αφιέρωμα
15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

13/03/2018 Νόστιμα, νηστίσιμα, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο “περιποιημένο”.

Προϊόν
ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: ο δρόμος της φρεσκάδας!

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: ο δρόμος της φρεσκάδας!

08/03/2018 Στην καθημερινή ερώτηση «τι να μαγειρέψουμε σήμερα, που να είναι θρεπτικό, υγιεινό και νόστιμο» μπορούν εύκολα να απαντήσουν τα πιάτα με λαχανικά.

Αειφορία
Το πρώτο κίνημα Αειφόρου Γαστρονομίας στην Ελλάδα είναι γεγονός

Το πρώτο κίνημα Αειφόρου Γαστρονομίας στην Ελλάδα είναι γεγονός

02/03/2018 To Food Waste είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της σύγχρονης γαστρονομίας, καθώς παράγεται μεγάλος όγκος οργανικών απορριμμάτων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen