Θέμα
Υπερτροφές της ελληνικής γης, ελιξήρια νεότητας

Υπερτροφές της ελληνικής γης, ελιξήρια νεότητας

16/11/2017 Μια μεγάλη σειρά από τρόφιμα που βρίσκονται δίπλα μας, κυριολεκτικά ξεχειλίζουν από  πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες...

Cooking
Κρήτη: το Ηράκλειο μαγειρεύει

Κρήτη: το Ηράκλειο μαγειρεύει

07/11/2017 H γαστρονομική μας επίσκεψη στο Ηράκλειο, στις αρχές του φθινοπώρου, ήταν ενδιαφέρουσα τόσο γευστικά, όσο και σε επίπεδο διαπιστώσεων. Σας δίνουμε μια εικόνα και πολλές συνταγές...

Event
Τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά στο Pausa

Τα κάρβουνα παίρνουν φωτιά στο Pausa

02/11/2017 Τις 4 Κυριακές του Νοέμβρη η Μυρσίνη Λαμπράκη μας περιμένει στο 1ο Pοp- up grill event στο εστιατόριο Pausa.

In season
Δαμάζοντας την κολοκύθα

Δαμάζοντας την κολοκύθα

25/10/2017 Ας την εντάξουμε στη διατροφή μας, όχι μόνο επειδή είναι πολύ θρεπτική, αλλά και γιατί θα μας ανοίξει δρόμο για νέες γεύσεις...

Αφιέρωμα
Κάστανα: 22 συνταγές για γλυκά και φαγητά

Κάστανα: 22 συνταγές για γλυκά και φαγητά

31/10/2017 Βραστά, ψητά στο τζάκι, λατρεμένα μαρόν γκλασέ, φίνες βελουτέ, μοναδικά ριζότι… Και τι δεν κάνεις με το κάστανο.

Συνέντευξη
Η κουζίνα της Μάνης, με σύγχρονη ματιά

Η κουζίνα της Μάνης, με σύγχρονη ματιά

24/10/2017 Ανακαλύπτουμε υλικά και συνταγές της μανιάτικης κουζίνας, συζητώντας με μια νεαρή, ταλαντούχα σεφ.

In season
Όλα τα ψάρια του βυθού… στο πιάτο

Όλα τα ψάρια του βυθού… στο πιάτο

19/10/2017 Φθινόπωρο και σε λίγο χειμώνας, είναι η εποχή με τις πιο πλούσιες ψαριές του χρόνου. Ευκαιρία να χορτάσουμε γεύσεις βυθού και να δοκιμάσουμε πρωτότυπες συνταγές…

Συνταγή
Το Κερκυραϊκό Μπιάνκο του Σπύρου Αγιούς

Το Κερκυραϊκό Μπιάνκο του Σπύρου Αγιούς

19/10/2017 Στις όμορφες πρόσφατες γευστικές αναμνήσεις μας συγκαταλέγεται ο μπακαλιάρος μπιάνκο, όπως τον απολαύσαμε στο Santoro του Grace Santorini, με φόντο την καλντέρα. Ο σεφ Σπύρος Αγιούς μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή…

Φεστιβάλ
«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα

«Hall of Taste»: Ένα φεστιβάλ γεύσης με νεοϋορκέζικο αέρα

05/10/2017 Η Αθήνα συντονίζεται με τις τάσεις των διεθνών μητροπόλεων. Το «Hall of Taste» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με χρυσοσκουφάτους σεφ, ειδικούς της γεύσης και των ποτών και νέες γευστικές θεματικές.

Αφιέρωμα
25 ιδέες για σνακ στο γραφείο

25 ιδέες για σνακ στο γραφείο

10/10/2017 Το σνακ του γραφείου μπορεί εύκολα να ετοιμαστεί στο σπίτι. Θα είναι πιο νόστιμο, πιο υγιεινό και προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις μας. Με μια σωστή οργάνωση, γλιτώνετε χρήματα και κερδίζετε γεύση και ποιότητα.

In season
Μανιτάρια του δάσους στην κουζίνα μας

Μανιτάρια του δάσους στην κουζίνα μας

09/10/2017 Τα μανιτάρια είναι ένας σοβαρός λόγος ν' αγαπάμε αυτή την εποχή. Το "κυνήγι" τους στο νοτισμένο δάσος είναι μια εμπειρία. Αλλά κι αν δεν πάμε, πάνε άλλοι, πιο ειδικοί, και μας τα φέρνουν στο πιάτο…

Δείτε περισσότερα θέματα της ενότητας Φαγητό στο Αρχείο Θεμάτων
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen