UmamiPedia: Carignan


Η περισσότερο φυτεμένη Γαλλική ερυθρή ποικιλία σταφυλιού. Για πολλά χρόνια θεωρείτο αδιάφορη, τελευταία όμως επανήλθε στο προσκήνιο. Είναι πολύ ευαίσθητη στον περονόσπορο και αποδίδει το ενδιαφέρον δυναμικό της μόνο όταν τα κλήματα είναι μεγάλης ηλικίας. Ο τρύγος του Carignan γίνεται αρκετά αργά το φθινόπωρο, καθώς πρόκειται για ποικιλία που ωριμάζει αργά. Το κρασί που προκύπτει είναι βαθύχρωμο, δίνει αρώματα ροδοπέταλου και κόκκινων φρούτων, ενώ η γεύση του είναι στιβαρή με οξύτητα και συχνά πολύ στιφές τανίνες. Η καλλιέργεια του Carignan στην Ελλάδα συνιστάται στα διαμερίσματα Κρήτης, Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και στους Νομούς Ηλείας, Καρδίτσας, Λακωνίας, Λαρίσης και Μεσσηνίας. Συνήθως συμμετέχει μαζί με άλλες ποικιλίες στην παραγωγή Τοπικών Οίνων.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ