UmamiPedia: Μοσχάτο Trani


Ιταλικός κλώνος της μεγάλης οικογένειας των λευκών Μοσχάτων σταφυλιών. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται πολύ μικρές εκτάσεις μόνο στη Ρόδο, στην οποία το έφεραν οι Ιταλοί από την ομώνυμη περιοχή της πατρίδας τους (κοντά στο Μπάρι). Χρησιμοποιείται κυρίως στην παραγωγή γλυκών κρασιών. Τα αρώματα του είναι βασικά ανθώδη και η γεύση του λεπτή και ήπια, χωρίς εξάρσεις ζωηράδας. Χρησιμοποιείται για την παραγωγή ορισμένων Τοπικών Οίνων σε συνδυασμό κυρίως με την ποικιλία Αθήρι.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ