UmamiPedia: Ασπρούδι


Λευκή ποικιλία σταφυλιού με κυρίαρχη (στις μέρες μας) την Πελοποννησιακή ταυτότητα. Ακολουθεί όλη την οινική ιστορία της Ελλάδας και καλλιεργείται σχεδόν παντού, ενώ για το αμπελουργικό διαμέρισμα της Πελοποννήσου ανήκει στις επιτρεπόμενες ποικιλίες. Είναι ανθεκτική στα ξηρά κλίματα και στις ασθένειες της αμπέλου και ωριμάζει περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Η ασπρούδα αν προσεχθεί δίνει κρασιά φρουτώδη, με ήπια γεύση και μάλλον χαμηλή οξύτητα. Συμμετέχει στην παραγωγή ορισμένων Τοπικών Οίνων της Πελοποννήσου κατά κύριο λόγο.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ