UmamiPedia: Μαύρο Μεσενικόλα


Ερυθρή ποικιλία άγνωστης προέλευσης, που καλλιεργείται μόνο στον Νομό Καρδίτσας. Η ποιότητα του κρασιού από Μαύρο Μεσενικόλα βελτιώνεται όταν η ποικιλία καλλιεργείται σε λόφους η ημιορεινές περιοχές και σε ξηρικούς αμπελώνες. Είναι ευαίσθητη στη σήψη αλλά ανθεκτική στον περονόσπορο. Συνοινοποιείται με τις ποικιλίες Syrah και Carignan για την παραγωγή του οίνου Ονομασίας Προελεύσεως “Μεσενικόλα”.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ