Θέμα
Ελληνικά αλλαντικά: γευστικός θησαυρός του τόπου μας

Ελληνικά αλλαντικά: γευστικός θησαυρός του τόπου μας

Τελευταία κυκλοφορούν όλο και περισσότερο και σε πολύ καλή ποιότητα, αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα  ονομαστά ξένα. Ας τα γνωρίσουμε από κοντά...

Bar awards
Athinorama Bar Awards 2017

Athinorama Bar Awards 2017

Μετά από την πρώτη επιτυχημένη χρονιά του θεσμού των Athinorama Bar Awards, ξεκινήσαμε με ορμή την επόμενη και, ήδη έγινε φανερό ότι θα είναι ακόμα πιο συναρπαστική…

Θέμα
After office drinking: το εκρηκτικό trend

After office drinking: το εκρηκτικό trend

Κάνοντας έναν απολογισμό για τις «πίνειν» τάσεις την φετινής χρονιάς, με διαφορά πρώτο έρχεται το after office drinking. Γιατί όλο και περισσότεροι, μετά την πίεση της ημέρας, έχουμε ανάγκη για μια ευχάριστη και αποσυμπιεστική στάση, με ένα ελαφρύ ποτό…

Άφιξη
Yoleni's concept Store: το meeting point της γεύσης

Yoleni's concept Store: το meeting point της γεύσης

Ξεκινάς από μια θρακιώτικη πίτα στο ισόγειο, δίνεις ραντεβού για καφέ, ψωνίζεις εκλεκτά τρόφιμα, απολαμβάνεις το ιδιαίτερο εστιατόριο, ίσως ανεβαίνεις και για ένα μάθημα μαγειρικής. Εν τω μεταξύ, τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά στον 2ο. Καλωσόρισες Yolenis…

Delivery
Το Square Meal αλλάζει την εικόνα του delivery

Το Square Meal αλλάζει την εικόνα του delivery

Το delivery στη δουλειά είναι μια πονεμένη ιστορία. Όσοι το ζούμε καθημερινά, δεν περιμένουμε πολλά-πολλά. Και σίγουρα, όχι αυτά που δοκιμάσαμε από το Square Meal…

Θέμα
Άδολο: η καρδιά της καρδιάς του ούζου

Άδολο: η καρδιά της καρδιάς του ούζου

Τις γιορτές αξίζει να ξεφεύγουμε από τα συνηθισμένα και να φλερτάρουμε με πρωτότυπες ιδέες. Το να βάλουμε ένα spitit με ελληνικές αποχρώσεις σαν το ούζο στις επιλογές μας για τα christmas δώρα είναι πέρα από την πεπατημένη. Η περίπτωση του Άδολου, με την εμβληματική υπογραφή του Ισίδωρου Αρβανίτη,  κουμπώνει απόλυτα…

Alcohol
Italicus… για μια γερή δόση Ιταλίας

Italicus… για μια γερή δόση Ιταλίας

Ακολουθώντας τη μόδα του aperitivo, o expert Gusappe Gallo λανσάρει ένα πολύ ιδιαίτερο λικέρ, που πάει γάντι στη φιλοσοφία του early drinking.

Θέμα
Μύθοι και αλήθειες για τη γλουτένη

Μύθοι και αλήθειες για τη γλουτένη

Τελευταία έχει υπάρξει ένα κύμα παραφιλολογίας σχετικά με το θέμα γλουτένη. Γι’ αυτό κι εμείς προσπαθήσαμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο και να ξεδιαλύνουμε ορισμένους μύθους, με στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα.  

Whiskey
Bushmills από την Ιρλανδία με αγάπη

Bushmills από την Ιρλανδία με αγάπη

«Δεν είμαστε οι καλύτεροι επειδή είμαστε οι παλαιότεροι, είμαστε οι παλαιότεροι επειδή είμαστε οι καλύτεροι». Αυτή η φράση υπάρχει στο αποστακτήριο του Bushmills και αποτελεί μια από τις αφορμές να μάθουμε περισσότερα γι αυτόν τον οίκο, από την ιστορία και, την παραγωγή του μέχρι τις ετικέτες του…

Θέμα
Άγρια μανιτάρια: από το δάσος στο πιάτο

Άγρια μανιτάρια: από το δάσος στο πιάτο

Μια περιήγηση στον μαγικό κόσμο των άγριων ελληνικών μανιταριών: ποια είναι, πού τα βρίσκουμε, πώς τα μαγειρεύουμε. Ο μανιταροσυλλέκτης Νεκτάριος Φιλιππόπουλος μας αποκαλύπτει έναν υπέροχο κόσμο, όχι και τόσο μακριά μας…

Ελαιόλαδο
Μαθαίνουμε για το ελαιόλαδο από έναν expert

Μαθαίνουμε για το ελαιόλαδο από έναν expert

Με τον Βασίλη Φραντζολά M.Sc. Food Policy, δοκιμαστή και σύμβουλο ελαιόλαδου, κάναμε μαζί ένα πρώτο βασικό σεμινάριο γευσιγνωσίας ελαιολάδου...

Challenge
Το καλύτερο Nikka perfect serve!

Το καλύτερο Nikka perfect serve!

Είναι αλήθεια, ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε μπει και εμείς στους ρυθμούς των διαγωνισμών bartending -και δεν είναι λίγοι.

Healthy
Perrier 'o Clock: πρωινές φυσαλίδες

Perrier 'o Clock: πρωινές φυσαλίδες

Υπάρχουν μερικά τρικ για να αρχίζει η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Ένα από αυτά είναι οι φυσαλίδες…

Αφιέρωμα
Κάστανα: 22 συνταγές για γλυκά και φαγητά

Κάστανα: 22 συνταγές για γλυκά και φαγητά

Βραστά, ψητά στο τζάκι, λατρεμένα μαρόν στο χρυσόχαρτο, φίνες βελουτέ, μοναδικά ριζότι, συνοδεία στα κρεατικά της γιορτής… Και τι δεν κάνεις με το κάστανο!

taste
Ας βάλουμε την κολοκύθα στην κουζίνα!

Ας βάλουμε την κολοκύθα στην κουζίνα!

Ας την εντάξουμε στη διατροφή μας, όχι μόνο επειδή είναι πολύ θρεπτική, αλλά και γιατί θα μας ανοίξει δρόμο για νέες γεύσεις...

Προϊόν
Σάλτσες φυσικές με γεύσεις τολμηρές

Σάλτσες φυσικές με γεύσεις τολμηρές

Τη Sparoza τη γνωρίσαμε ως μια οικογενειακή επιχείρηση χειροποίητων φυσικών προϊόντων, όπως μείγματα μπαχαρικών και βοτάνων…

Αλκοόλ
Mdry Μαστίχα: η εξέλιξη της μαστίχας

Mdry Μαστίχα: η εξέλιξη της μαστίχας

Με τη νέα spirit πρόταση, η μαστίχα μπαίνει σε μια ενδιαφέρουσα εποχή, που ανοίγει νέους ορίζοντες. Ας κάνουμε, λοιπόν, μια βουτιά στο παρελθόν, για να φτάσουμε στη σημερινή εξέλιξη του προϊόντος, που ονομάζεται Mdry Mastiha…

Umami Agenda

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

Αναζήτηση
Αναζήτηση

Tasty News

Πιο δημοφιλή