Άφιξη
Μανιταριών Γεύσεις: η πρώτη φωλιά μανιταριών είναι εδώ

Μανιταριών Γεύσεις: η πρώτη φωλιά μανιταριών είναι εδώ

Φρέσκα μανιτάρια του δάσους και καλλιεργημένα, ράφια με λογής λογής μανιταροπροϊόντα απ' όλη την Ελλάδα: δεν είναι όνειρο, το πρώτο deli μανιταριών άνοιξε και τα έχει όλα…

Αφιέρωμα
13 συνταγές για μαρμελάδες και τσάτνεϊ της εποχής

13 συνταγές για μαρμελάδες και τσάτνεϊ της εποχής

Ώριμα, νόστιμα και ζουμερά φρούτα, ζάχαρη και λίγη υπομονή επάνω από την κατσαρόλα, που σκορπίζει γλυκειές μυρωδιές... Το μαγείρεμα της μαρμελάδας και του τσάτνεϊ είναι από μόνο του μιά απόλαυση…

Δοκιμή
Τυρί για τοστ: ποιο να διαλέξω;

Τυρί για τοστ: ποιο να διαλέξω;

Όλο και περισσότερα τυριά σε φέτες για τοστ και σάντουιτς εμφανίζονται στα ψυγεία. Από edam και gouda μέχρι γραβιέρα και κασέρι, όλα έχουν το κοινό τους...

Κρασί
7 Χωριά του Σιγάλα

7 Χωριά του Σιγάλα

Μια πολύ ελκυστική συλλογή από εφτά διαφορετικά κρασιά της Σαντορίνης, που παίζουν με τα κοινά και τις διαφορές τους…

Βιβλίο
"Γεύσεις της θάλασσας" του Βασίλη Φραντζολά

"Γεύσεις της θάλασσας" του Βασίλη Φραντζολά

Ολοκληρωμένη συλλογή συνταγών για ψάρια και θαλασσινά που την λες κοσμοπολίτικη, σ' ένα βιβλίο που μένει στην κουζίνα για καθημερινή χρήση…

Συνέντευξη
Κώστας Λαζαρίδης, ο πατέρας του δραμινού αμπελώνα

Κώστας Λαζαρίδης, ο πατέρας του δραμινού αμπελώνα

Η Δράμα είναι από τις αμπελουργικές περιοχές που βρίσκονται τώρα σε πρώτο πλάνο, με εντυπωσιακή οινική στάμπα. Για να φτάσουμε ως εδώ, ένας άνθρωπος με όραμα έβαλε το πρώτο λιθαράκι και στην πορεία το ισχυρό του αποτύπωμα…

Αγορά
Ταξίδι στα σουκ της κεντρικής Αγοράς

Ταξίδι στα σουκ της κεντρικής Αγοράς

Τελικά, όλοι μάθαμε πού βρίσκεις καλό παστουρμά, βολιώτικα αμύγδαλα, καπνιστή πάπρικα Αριδαίας και φρέσκο πρωινό μαριδάκι. Είπαμε να ψάξουμε γι' άλλα.

Σεμινάρια
Γίνε δοκιμαστής ελαιολάδου με τη βούλα!

Γίνε δοκιμαστής ελαιολάδου με τη βούλα!

Στη χώρα του ελαιολάδου, τα σεμινάρια για επαγγελματίες δοκιμαστές είναι σοβαρή υπόθεση. Όπως ακριβώς την βλέπει ο Βασίλης Φραντζολάς στα oliveoilseminars...

Θέμα
Χαρούπι: ένα τρόφιμο πολλών καρατίων

Χαρούπι: ένα τρόφιμο πολλών καρατίων

Πολλές χρήσεις, πολύτιμη διατροφική αξία, έφεραν το ξεχασμένο χαρούπι στην επικαιρότητα κι εμείς σας το συστήνουμε μαζί με τις χρήσεις του.

Αφιέρωμα
22 συνταγές με σύκα και σταφύλια!

22 συνταγές με σύκα και σταφύλια!

Στον απόηχο του καλοκαιριού, βασιλεύουν τα σύκα και τα σταφύλια, φρούτα-σύμβολα της ελληνικής φύσης. Φρούτα με μικρή διάρκεια, που πρέπει να τα χαρούμε τώρα, ωμά αλλά και σε μια σειρά γλυκισμάτων κάθε είδους και για κάθε γούστο…

Άφιξη
Gelato με υπογραφή Le Greche στο Ψυχικό

Gelato με υπογραφή Le Greche στο Ψυχικό

Το αυθεντικό gelato που γνωρίσαμε στη Μητροπόλεως άνοιξε τώρα και στον Φάρο Ψυχικού ανεβάζοντας το επίπεδο μιας ήδη αξιόλογης γειτονιάς παγωτών…

Cooking
Τα «Μαθήματα Μαγειρικής» της νέας σεζόν

Τα «Μαθήματα Μαγειρικής» της νέας σεζόν

Πάντα είναι καιρός να μάθει κανείς κάτι παραπάνω! Ανακαλύψτε τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια που αρχίζουν στα «Μαθήματα Μαγειρικής».

Cocktails
The Bitter Truth: το αλατοπίπερο των cocktails

The Bitter Truth: το αλατοπίπερο των cocktails

Aromatic bitters, orange bitters, celery bitters, lemon bitters, είναι μερικά μόνο από τα θαυμαστά bitters της Bitter Truth. Τα γνωρίζουμε και τα τσεκάρουμε σε συνταγές...

Μαγαζί
Στον Καρυοθραύστη για ξηρούς καρπούς κι ελληνικά deli

Στον Καρυοθραύστη για ξηρούς καρπούς κι ελληνικά deli

Με αφορμή τους ξηρούς καρπούς, ο Καρυοθραύστης φιλοξενεί και μια σειρά από εκλεκτά προϊόντα μικρής παραγωγής επιλεγμένα με γνώση...

Umami Agenda

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

Αναζήτηση
Αναζήτηση

Πιο δημοφιλή