St. Valentine
Ο έρωτας περνάει από το shaker

Ο έρωτας περνάει από το shaker

Η γιορτή του έρωτα μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφορμή για εξορμήσεις στη πόλη. Οι σεφ ήδη έχουν βγάλει τα ειδικά μενού τους, οι ζαχαροπλάστες κάνουν focus στις σοκολατένιες καρδιές και γενικά όλοι μπαίνουμε στο mood… 

άφιξη
Μύρισε Loukumami στο Χαλάνδρι

Μύρισε Loukumami στο Χαλάνδρι

Κάποιοι το έχετε πάρει χαμπάρι, αρκετοί έχετε ήδη σταθεί μπροστά στην street style open "βιτρίνα" του πολυσύχναστου πεζόδρομου, περιμένοντας να γευτείτε αγαπημένες λιχουδιές, που ετοιμάζονται μπροστά σας.

θέμα
Havana Club, με αγάπη από την Κούβα

Havana Club, με αγάπη από την Κούβα

Το Havana Club, πριν ακόμα το γευτούμε, μας ταξιδεύει στην εξωτική πατρίδα του. Το διάσημο ρούμι εκφράζει την ψυχή της Αβάνας, σερβίρεται παράλληλα με την ιστορία της και δημιουργεί έναν μύθο. Σ' αυτόν θέλουμε να βουτήξουμε και να μάθουμε τα πάντα! Ακολουθείστε μας, σε μια εις βάθος γνωριμία με το Havana Club... 

events
Πάμε Horeca για spirits και beer συναντήσεις

Πάμε Horeca για spirits και beer συναντήσεις

Η ενδέκατη Horeca, για τους επαγγελματίες της εστίασης είναι προ των πυλών, έχει ανανεωθεί και έχει εμπλουτιστεί με πολλά σεμινάρια, επιδείξεις, διαγωνισμούς και masterclasses, με κεντρικό θέμα τα spirits και τη μπίρα…

event
Το γλυκό preludio του Στέλιου Παρλιάρου

Το γλυκό preludio του Στέλιου Παρλιάρου

Γλυκά που εναλλάσσονται και δημιουργούν μία σύνθεση μοναδικής γευστικής εμπειρίας δημιούργησε ο Στέλιος Παρλιάρος, ειδικά για το Μέγαρο Μουσικής και με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου... 

Ρεπορτάζ
14 στάσεις γεύσης στο Χαϊδάρι

14 στάσεις γεύσης στο Χαϊδάρι

Βρίσκεται στις παρυφές της Αθήνας, έχει αναπτύξει τη δική του δυναμική, εστιάζει στην οικιστική ανάπτυξη, ωστόσο φιλοξενεί και ενδιαφέροντα εμπορικά κύτταρα. Βρισκόμαστε στο Χαϊδάρι και περπατάμε μία – μία τις "γειτονιές" για να επιλέξουμε και να σας προτείνουμε ενδιαφέρουσες στάσεις σε μία μικρή πόλη, που βελτιώνεται καθημερινά, με σειρά έργων και υποδομών…

shaker trophy
Κ8 Point, η industrial μεταμόρφωση των σταύλων

Κ8 Point, η industrial μεταμόρφωση των σταύλων

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα ήταν στάβλος και αργότερα λειτούργησε σαν χάνι. Έμεινε για χρόνια ανενεργό, κατάφερε να γλιτώσει από τη λαίλαπα των κατεδαφίσεων και της τσιμεντοποίησης και…

St. Valentine
Γλυκές γεύσεις για τη γιορτή του έρωτα

Γλυκές γεύσεις για τη γιορτή του έρωτα

Χειροποίητα σοκολατάκια-καρδιές, special made τούρτες και πολλές ακόμα προτάσεις από τον Παπασπύρου…

θέμα
Στην κουζίνα με επιλεγμένα ελληνικά deli

Στην κουζίνα με επιλεγμένα ελληνικά deli

Όποιος αγαπάει τα εκλεκτά, καινοτόμα, νόστιμα και ποιοτικά προϊόντα, που παράγει η δημιουργική Ελλάδα, στο Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» του αθηνοράματος βρίσκει τη δικιά του "νήσο των θησαυρών" σε επίπεδο γεύσεων, ένα πραγματικό bazaar ελληνικών deli, που τα δοκιμάζεις, τα ανακαλύπτεις και, πολύ σημαντικό, εμπνέεσαι λόγω στενής γειτνίασης του ενός προϊόντος με το άλλο, για συνδυασμούς ασυνήθιστους και συναρπαστικούς…

sommelier
Άρης Σκλαβενίτης, o καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016

Άρης Σκλαβενίτης, o καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016

Τα "ΒορΟινά", πριν από λίγες μέρες τελείωσαν και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, μαζί με μια επίγευση μεγάλη και πληθωρική.

check it
Η Cucina di Caruso από το blog στο πιάτο

Η Cucina di Caruso από το blog στο πιάτο

Το foodblog που ανέβασε το είδος σε άλλο επίπεδο, αποφάσισε να δοκιμαστεί σε "πραγματικές συνθήκες" κουζίνας εστιατορίου και, αν κρίνουμε από τις εντυπώσεις όσων παραβρέθηκαν στην πρώτη παρουσίαση, πέρασε τις εξετάσεις με επιτυχία.

θέμα
Ρύζι: ένας σπόρος χίλιες γεύσεις

Ρύζι: ένας σπόρος χίλιες γεύσεις

Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη διατροφή μας χωρίς το ρύζι, κι ας μην είναι ακριβώς το καθημερινό πιάτο στη χώρα μας. Το ρύζι αποτελεί βασική τροφή για ένα πολύ μεγάλο τμήμα του ανθρώπινου πληθυσμού, ιδιαίτερα στην Ασία. Είναι, ουσιαστικά, ο ευρύτερα καλλιεργημένος εδώδιμος σπόρος στον πλανήτη. Ποιο ρύζι για ποιο φαγητό και γιατί το ριζότο θέλει άλλο ρύζι από τα γεμιστά, είναι το θέμα μας…

opening
Novem, ένα bar εμπειρία στο Χαϊδάρι

Novem, ένα bar εμπειρία στο Χαϊδάρι

Διανύουν την τρίτη και την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, είναι φίλοι τα τελευταία 15 χρόνια, έχουν εμπειρία στο χώρο και ήταν κοινό τους όραμα να φτιάξουν ένα μπαρ σύμφωνα με τα δικά τους γούστα. Είναι ο Βασίλης, ο Νάσος και ο Γιώργος.

προιόν
Χειροποίητο μακεδονίτικο φύλλο

Χειροποίητο μακεδονίτικο φύλλο

Τις "Πίτες της Μαριάννας" τις έχουμε δοκιμάσει και τις εκτιμάμε δεόντως και για τη γέμιση αλλά και για το εξαιρετικό τους φύλλο.

συνέντευξη
Όταν ο Αrda συνάντησε τον Άκη…

Όταν ο Αrda συνάντησε τον Άκη…

Μια «νόστιμη» πρωτοβουλία του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού της τουρκικής Πρεσβείας έφερε πάνω από τα ίδια κατσαρολικά τον διάσημο Τούρκο σεφ Αrda Turkmen και τον δικό μας Άκη Πετρετζίκη και μας έδωσε την ευκαιρία για μια ενδιαφέρουσα γνωριμία…

άφιξη
Cucunari… και άλλα νόστιμα και υγιεινά

Cucunari… και άλλα νόστιμα και υγιεινά

To Cucunari είναι η νέα άφιξη στον τομέα "ξηροί καρποί, βότανα, μπαχαρικά, super foods" και βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Avenue, στο Μαρούσι. Θα λέγαμε, χωρίς υπερβολή, ότι αυτή η μικρή πλουμιστή γωνιά, στολίζει και νοστιμίζει εκεί όλο το χώρο…

γλυκό
Sweetheart -be my Valentine

Sweetheart -be my Valentine

Μπήκα μέσα στο new entry ζαχαροπλαστείο-cafe, στα Βριλήσσια και ένιωσα σαν την Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων ή καλύτερα των γλυκών. Το σκηνικό υπέροχο, ρομαντικό, γλυκό, στημένο σε ένα κοριτσίστικο παστέλ φόντο. 

προϊόν
Ταλιατέλες με μαύρη τρούφα Δίρφυς

Ταλιατέλες με μαύρη τρούφα Δίρφυς

Μας άρεσαν στην όψη, στο χρώμα, το άρωμα της μαύρης τρούφας υπάρχει διακριτικά, τόσο ώστε να μην γίνεται ενοχλητικό, το ζυμαρικό είναι πολύ νόστιμο και κρατάει ένα πολύ καλό al dente…

news
Η οικογένεια Three Cents μεγαλώνει

Η οικογένεια Three Cents μεγαλώνει

Τα Three Cents γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια, εμπλουτίζοντας τη γκάμα τους με μια ακόμα νέα γεύση, το Mediterranean Tonic. Αρκετά ελληνικό, αρκετά μεσογειακό, αρκετά αναπάντεχο και ταξιδιάρικο…

Umami Agenda

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

Αναζήτηση
Αναζήτηση

Πιο δημοφιλή