Κρασί
Μεγάλες Μέρες Νεμέας: το μεγάλο φινάλε

Μεγάλες Μέρες Νεμέας: το μεγάλο φινάλε

Μετά από ένα μήνα σχεδόν, η καθιερωμένη οινική δράση της Νεμέας φτάνει στο κορύφωμα της, με το διήμερο 3 και 4 Σεπτεμβρίου γεμάτο εξαιρετικό κρασί και πλούσια πολιτιστικά δρώμενα…

Θέμα
'Ολα στα κάρβουνα!

'Ολα στα κάρβουνα!

Κάλεσμα σε barbeque. Ομολογήστε ότι είναι η πιο καλοδεχούμενη πρόσκληση, αυτή που δεν υπόσχεται απλά ένα τραπέζι, αλλά μια εξ ορισμού χαρούμενη βράδια "έξω καρδιά"!

Coffee lovers
Ο καφές σε cocktails, το νέο hit

Ο καφές σε cocktails, το νέο hit

Η τάση των coffee cocktails διαγράφει ανοδική πορεία και αποτελεί μια ιντριγκαδόρικη προέκταση δυο επιτυχημένων σύγχρονων τάσεων, του premium καφέ και των ευρηματικών μείξεων. Τα μυστικά και οι προτάσεις από τον Σπύρο Κερκύρα και τον Σπύρο Πάντενα…

Μεζές
Καπνιστό τουνάκι και άλλα καλυμνιώτικα

Καπνιστό τουνάκι και άλλα καλυμνιώτικα

Σ' ένα αυγουστιάτικο τραπέζι ούζου, γνωρίσαμε τον καλυμνιώτικο καπνιστό τόνο και το αβγοτάραχο ξιφία και συμφωνήσαμε ότι πρόκειται για εξαιρετικούς μεζέδες, που αξίζει να αναζητήσετε…

Healthy
“Up” και… νιώσε την κυτταρική θρέψη

“Up” και… νιώσε την κυτταρική θρέψη

Μια ιδιαίτερη "υγιεινή" γωνιά στο κέντρο της Αθήνας για τον καθημερινό μας ανεφοδιασμό σε βιταμίνες και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, άνοιξε πριν λίγους μήνες στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους…

Θέμα
Βάρσος Κηφισιάς: μια γλυκιά ιστορία 124 χρόνων

Βάρσος Κηφισιάς: μια γλυκιά ιστορία 124 χρόνων

Δεν υπάρχουν πολλά ζαχαροπλαστεία που μπορούν να υπερηφανεύονται ότι λειτουργούν για περισσότερο από έναν ολόκληρο αιώνα αδιάλειπτα. Ο Βάρσος της Κηφισιάς είναι ένα από αυτά, με 124 χρόνια επιτυχημένης πορείας και πιστής πελατείας.

Νάξος
Στο Μελίμηλον μύρισε μαρμελάδα κίτρο!

Στο Μελίμηλον μύρισε μαρμελάδα κίτρο!

Μια μικρή οικοτεχνία γλυκισμάτων της Νάξου έχει καταφέρει να συζητιέται πολύ έξω από τα σύνορα των Κυκλάδων. Η Ευαγγελία Λιανοπούλου συνεχίζει τους πειραματισμούς της…

Know how
Ντομάτα στο βάζο για όλο το χρόνο

Ντομάτα στο βάζο για όλο το χρόνο

Μυρωδιά φρέσκιας ντομάτας που σιγοβράζει πλημμυρίζει το σπίτι ενώ τα βαζάκια περιμένουν να γεμίσουν με τις σάλτσες της χρονιάς. Εύκολα, σπιτικά και με τη σφραγίδα σας!

Προϊόντα
Τα deli των διακοπών μας

Τα deli των διακοπών μας

Τυριά, γλυκίσματα, αλλαντικά και άλλες τοπικές νοστιμιές δίνουν άλλη γεύση στα ταξίδια μας. Η ομάδα του Umami συγκέντρωσε τις προτάσεις της από νησιά που επισκέφθηκε πρόσφατα και σας τις παρουσιάζει…

Κρασί
Laura Nera… μια μαυροδάφνη για τον Αύγουστο

Laura Nera… μια μαυροδάφνη για τον Αύγουστο

Η αγαπητή σε πολλούς ερυθρή ποικιλία μαυροδάφνη, σε αυτή τη φιάλη αναδεικνύει τις ξηρές ικανότητες της και κλείνει το μάτι στη summer διάθεση…

Summer cocktails
Bubbles… καλοκαιρινό ρουά ματ

Bubbles… καλοκαιρινό ρουά ματ

Κάνουμε ένα σέρφινγκ σε μερικά από τα καλύτερα bar της πόλης και καταγράφουμε τις conceptual προτάσεις των διακεκριμένων mixologists εμπνευσμένες από το κορυφαίο ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό και στήνουμε το πιο καλοκαιρινό σκηνικό...

Κρασί
Εκδρομή στη Σεμέλη για wine pairings

Εκδρομή στη Σεμέλη για wine pairings

Η εποχή μας προκαλεί ακόμα να διοργανώνουμε εξορμήσεις και μια επί πλέον αφορμή είναι οι "Μέρες Νεμέας", που διανύουμε αυτό το διάστημα. Μια πρόταση που συνδυάζει πολλά, είναι το εντυπωσιακό οινοποιείο της Σεμέλης…

Θέμα
Χαρούπι: ένα τρόφιμο πολλών καρατίων

Χαρούπι: ένα τρόφιμο πολλών καρατίων

Πολλές χρήσεις, πολύτιμη διατροφική αξία, έφεραν το ξεχασμένο χαρούπι στην επικαιρότητα κι εμείς σας το συστήνουμε μαζί με τις χρήσεις του.

In season
Σύκα, καλά σύκα! Αποξηραμένα σύκα

Σύκα, καλά σύκα! Αποξηραμένα σύκα

 Σ' αυτό το κείμενο θα φανερώσουμε τα σύκα και τη νοστιμιά τους και θα δούμε πώς συντηρούμε στην Ελλάδα τις δεκάδες ελληνικές ποικιλίες σύκων.

Άφιξη
Βουτιά στην πρώτη ελληνική βερμουτερία

Βουτιά στην πρώτη ελληνική βερμουτερία

Επισκεφθήκαμε το φινετσάτο Odori και αφού ξεφυλλίσαμε αρκετές φορές έναν από τους πιο ωραίους κατάλογους της πόλης, ξεκινήσαμε τις δοκιμές ανά κατηγορία…

Τυρί
Σταμνοτύρι με μαστίχα Χίου

Σταμνοτύρι με μαστίχα Χίου

Από τις τελευταίες δημιουργίες της τυροκομίας Καϊδαντζή, αυτό το φρέσκο πρόβειο τυρί αρέσει σε όποιον το δοκιμάζει και είναι ιδανικό για σνακ με φαντασία…

Συνέντευξη
Η αγιορείτικη παράδοση συναντά τη μοντέρνα ελληνικότητα

Η αγιορείτικη παράδοση συναντά τη μοντέρνα ελληνικότητα

Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος μας μιλάει για την κουζίνα του στον "Καλαματιανό" του Σταυρού Χαλκιδικής, που αναδεικνύει τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και μας αποκαλύπτει τα μυστικά της αγιορείτικης κουζίνας του μοναχού Επιφάνιου…

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

Αναζήτηση
Αναζήτηση

Πιο δημοφιλή