Μεζές
Καπνιστό τουνάκι και άλλα καλυμνιώτικα

Καπνιστό τουνάκι και άλλα καλυμνιώτικα

Σ' ένα αυγουστιάτικο τραπέζι ούζου, γνωρίσαμε τον καλυμνιώτικο καπνιστό τόνο και το αβγοτάραχο ξιφία και συμφωνήσαμε ότι πρόκειται για εξαιρετικούς μεζέδες, που αξίζει να αναζητήσετε…

Προϊόντα
Τα deli των διακοπών μας

Τα deli των διακοπών μας

Τυριά, γλυκίσματα, αλλαντικά και άλλες τοπικές νοστιμιές δίνουν άλλη γεύση στα ταξίδια μας. Η ομάδα του Umami συγκέντρωσε τις προτάσεις της από νησιά που επισκέφθηκε πρόσφατα και σας τις παρουσιάζει, για να πάτε στον φετινό σας καλοκαιρινό προορισμό «διαβασμένοι» και μαζί με τα μπαγκάζια της επιστροφής, να φέρετε και λίγη γεύση των διακοπών…

Coffee lovers
Ο καφές σε cocktails, το νέο hit

Ο καφές σε cocktails, το νέο hit

Η τάση των coffee cocktails διαγράφει ανοδική πορεία και αποτελεί μια ιντριγκαδόρικη προέκταση δυο επιτυχημένων σύγχρονων τάσεων, του premium καφέ και των ευρηματικών μείξεων. Τα μυστικά και οι προτάσεις από τον Σπύρο Κερκύρα και τον Σπύρο Πάντενα…

Τυρί
Σταμνοτύρι με μαστίχα Χίου

Σταμνοτύρι με μαστίχα Χίου

Από τις τελευταίες δημιουργίες της τυροκομίας Καϊδαντζή, αυτό το φρέσκο πρόβειο τυρί αρέσει σε όποιον το δοκιμάζει και είναι ιδανικό για σνακ με φαντασία…

Κρασί
Laura Nera… μια μαυροδάφνη για τον Αύγουστο

Laura Nera… μια μαυροδάφνη για τον Αύγουστο

Η αγαπητή σε πολλούς ερυθρή ποικιλία μαυροδάφνη, σε αυτή τη φιάλη αναδεικνύει τις ξηρές ικανότητες της και κλείνει το μάτι στη summer διάθεση…

Θέμα
Βάρσος Κηφισιάς: μια γλυκιά ιστορία 124 χρόνων

Βάρσος Κηφισιάς: μια γλυκιά ιστορία 124 χρόνων

Δεν υπάρχουν πολλά ζαχαροπλαστεία που μπορούν να υπερηφανεύονται ότι λειτουργούν για περισσότερο από έναν ολόκληρο αιώνα αδιάλειπτα. Ο Βάρσος της Κηφισιάς είναι ένα από αυτά, με 124 χρόνια επιτυχημένης πορείας και πιστής πελατείας.

Νάξος
Στο Μελίμηλον μύρισε μαρμελάδα κίτρο!

Στο Μελίμηλον μύρισε μαρμελάδα κίτρο!

Μια μικρή οικοτεχνία γλυκισμάτων της Νάξου έχει καταφέρει να συζητιέται πολύ έξω από τα σύνορα των Κυκλάδων. Η Ευαγγελία Λιανοπούλου συνεχίζει τους πειραματισμούς της με νέες γεύσεις, όπως το ονομαστό κίτρο του νησιού…

Know how
Ντομάτα στο βάζο για όλο το χρόνο

Ντομάτα στο βάζο για όλο το χρόνο

Μυρωδιά φρέσκιας ντομάτας που σιγοβράζει πλημμυρίζει το σπίτι ενώ τα βαζάκια περιμένουν να γεμίσουν με τις σάλτσες της χρονιάς. Εύκολα, σπιτικά και με τη σφραγίδα σας!

Άφιξη
Βουτιά στην πρώτη ελληνική βερμουτερία

Βουτιά στην πρώτη ελληνική βερμουτερία

Επισκεφθήκαμε το φινετσάτο Odori και αφού ξεφυλλίσαμε αρκετές φορές έναν από τους πιο ωραίους κατάλογους της πόλης, ξεκινήσαμε τις δοκιμές ανά κατηγορία…

Kυκλαδίτικο Tραπέζι
Στην Κύθνο για σφουγγάτα και κουκουλόπιτες

Στην Κύθνο για σφουγγάτα και κουκουλόπιτες

Δεν υπάρχει κυκλαδίτικο νησί που να μην κρύβει τα μικρά, ολοδικά του μυστικά γεύσης, μέσα στα κοινά στοιχεία που έχουν να κάνουν με την τοπική παραγωγή και την (εν πολλοίς κοινή) ιστορική παράδοση. Οι παραδοσιακές συνταγές της Κύθνου είναι κρυμμένο μυστικό…

Summer cocktails
Bubbles… καλοκαιρινό ρουά ματ

Bubbles… καλοκαιρινό ρουά ματ

Κάνουμε ένα σέρφινγκ σε μερικά από τα καλύτερα bar της πόλης και καταγράφουμε τις conceptual προτάσεις των διακεκριμένων mixologists εμπνευσμένες από το κορυφαίο ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό και στήνουμε το πιο καλοκαιρινό σκηνικό...

Loading
Ο πολυχώρος του Yoleni’s στο Κολωνάκι

Ο πολυχώρος του Yoleni’s στο Κολωνάκι

Το με πολύ ικανή διαδικτυακή πορεία delicatessen ελληνικών προϊόντων Yoleni’s ετοιμάζεται να αποκαλύψει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έναν πρότυπο πολυχώρο ελληνικής γαστρονομίας.

Summer
Τζιτζίκι updated!

Τζιτζίκι updated!

Το αγαπημένο μπαρ της Χώρας Αμοργού κάνει ρουά ματ αυτό το καλοκαίρι, με τη νέα κολεξιόν σε cocktails και ροφήματα…

In season
Σύκα, καλά σύκα! Αποξηραμένα σύκα

Σύκα, καλά σύκα! Αποξηραμένα σύκα

 Σ' αυτό το κείμενο θα φανερώσουμε τα σύκα και τη νοστιμιά τους και θα δούμε πώς συντηρούμε στην Ελλάδα τις δεκάδες ελληνικές ποικιλίες σύκων.

Κρασί
Δυο μοσχάτα για το καλοκαίρι

Δυο μοσχάτα για το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι θέλει φυσαλίδες και αρώματα και η οινοποιία Limnos Organic wines  μας προσφέρει όχι μια αλλά δυο εξαιρετικές νέες επιλογές...

Συνταγές
Τα κλασικά ελληνικά του καλοκαιριού

Τα κλασικά ελληνικά του καλοκαιριού

Σε πρώτο πλάνο, η νοστιμιά των καλοκαιρινών κηπευτικών, του κρεμμυδιού, της ντομάτας που συμπυκνώνεται σε σάλτσα χωρίς να χάνει τη φρέσκια γεύση της…

Συνέντευξη
Η αγιορείτικη παράδοση συναντά τη μοντέρνα ελληνικότητα

Η αγιορείτικη παράδοση συναντά τη μοντέρνα ελληνικότητα

Ο σεφ Χρήστος Γκρέμος μας μιλάει για την κουζίνα του στον "Καλαματιανό" του Σταυρού Χαλκιδικής, που αναδεικνύει τα ελληνικά τοπικά προϊόντα και μας αποκαλύπτει τα μυστικά της αγιορείτικης κουζίνας του μοναχού Επιφάνιου…

Αναζήτηση συνταγής με όνομα

Αναζήτηση
Αναζήτηση

Πιο δημοφιλή