UmamiPedia: Reblochon


Γαλλικό, ημίσκληρο τυρί ΠΟΠ, από την Άνω Σαβοΐα που παράγεται από ωμό αγελαδινό γάλα, προερχόμενο από κόκκινες αγελάδες της φυλής abondance. Εμφανίζεται σε κεφάλια των 500 γρ. με διάμετρο 14 εκ. Η πλυμένη του κρούστα είναι φυσικώς «ανθισμένη» κι έχει ένα ροζ-πορτοκαλί χρώμα που καλύπτεται από ένα λευκό χνούδι. Εσωτερικά είναι ζαχαρί, πολύ μαλακό και κρεμώδες. Τα αρώματα του φέρουν γαλακτώδεις νότες και μια ελαφριά αίσθηση κελαριού. Στη γεύση είναι απαλό, λεπτό και αφήνει στο στόμα μια αίσθηση φουντουκιού. Σερβίρεται συνήθως στο τέλος του γεύματος, αλλά μπορεί να προταθεί σε κάθε άλλη στιγμή καθώς είναι ελαφρύ, εύπεπτο και αρέσει ακόμα και στα παιδιά. Του ταιριάζουν όλα τα λευκά φρουτώδη κρασιά με λεπτό σώμα, όπως αυτά που παράγονται στη Σαβοΐα, αλλά και τα φρουτώδη ερυθρά από την ποικιλία gamay, όπως το beaujolais.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ