UmamiPedia: Μοσχάτο Αμβούργου


Από τις πλέον παλαιές ερυθρές ποικιλίες του παγκόσμιου αμπελώνα. Έρευνες του 2003 επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για διασταύρωση του Μοσχάτου Αλεξανδρείας με τη Schiava Grossa. Η καλλιέργεια της ποικιλίας συνιστάται σε όλη τη Θεσσαλία (στον Τύρναβο υπάρχουν τα πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα) και την Μακεδονία, ενώ επιτρέπεται στην υπόλοιπη Ελλάδα Προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορα εδαφοκλιματικά περιβάλλοντα αλλά είναι ευαίσθητη στις ιώσεις. Το Μοσχάτο Αμβούργου είναι ιδίως κατάλληλο για παραγωγή γλυκών κρασιών. Παρ’ όλα αυτά χρησιμοποιείται κυρίως για την παραγωγή Τοπικών Οίνων είτε μόνο του είτε (πιο συχνά) σε συνδυασμό με άλλες ποικιλίες.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ