UmamiPedia: Βιδιανό


Παλαιά γηγενής ποικιλία της Κρήτης, ίσως η πιο ενδιαφέρουσα λευκή ποικιλία του νησιού. Δεν είναι από τις πλέον παραγωγικές ποικιλίες, γι' αυτό και η καλλιέργεια της είχε υποχωρήσει για χρόνια. Το Βιδιανό είναι από τις πιο ευαίσθητες λευκές ποικιλίες, του ταιριάζουν καλύτερα τα ασβεστώδη εδάφη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να αναδείξει τα μεγάλα προσόντα του. Ωριμάζει γύρω στα τέλη Αυγούστου και δίνει κρασιά με λεπτό, κομψό άρωμα και ισορροπημένη γεύση. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται αρκετά συχνά για την παραγωγή Τοπικών Οίνων είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλες ποικιλίες.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ