UmamiPedia: Τάρτες


Η τάρτα είναι άλλη μια βάση από ζύμη (συνήθως pate brisee, ένα μείγμα δηλαδή από αλεύρι, λίγη άχαρη, αλάτι, βούτυρο και κρύο νερό) που λειτουργεί σαν θήκη για να δεχτεί τη γέμιση. Η ζύμη της τάρτας μπορεί να γίνει με το χέρι ή με μίξερ, απλά χρειάζεται το βούτυρο και το νερό να είναι αρκετά κρύα. Επίσης η ζύμη δεν πρέπει να πολυδουλεύεται, γιατί μετά το ψήσιμο γίνεται πολύ σκληρή. Η τάρτα κάποιες φορές ψήνεται από πριν και μετά γεμίζεται με κρέμα, φρούτα κλπ., ενώ άλλες φορές ψήνεται μαζί με τη γέμιση. Ντ.Κ.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ