UmamiPedia: Κυδωνίτσα


Άγνωστης προέλευσης λευκή ποικιλία που καλλιεργείται στον Νομό Λακωνίας. Στην συγκεκριμένη περιοχή, όπου η καλλιέργεια της τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, ανήκει στις συνιστώμενες ποικιλίες-όπως και στον Νομό Αργολίδος. Είναι επιτρεπόμενη ποικιλία σε όλες τις Κυκλάδες. Η ωρίμανση της διαρκεί μέχρι το δεύτερο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου. Είναι ευαίσθητη στις ασθένειες, ενώ το γλεύκος της παρουσιάζει τάσεις προς οξείδωση. Χαρακτηριστικά αρώματα του ελαφρού κρασιού που δίνει η Κυδωνίτσα είναι τα λευκά φρούτα και το κυδώνι. Χρησιμοποιείται (αυτόνομα ή σε συνδυασμό με άλλες ποικιλίες) για την παραγωγή Τοπικών Οίνων στο νομό Λακωνίας.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ