UmamiPedia: Χοιρομέρι


Το χοιρομέρι παρασκευάζεται από χοιρινό μπούτι, το οποίο αφού καθαριστεί σχολαστικά από περιττά λίπη και νεύρα, τοποθετείται σε αλάτι και έπειτα σε κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια εκτίθεται σε καπνό από ξύλα για ωρίμανση αρκετών βδομάδων και πιέζεται με πρέσα για την αφαίρεση των υγρών. Χρειάζεται περίπου τέσσερις μήνες επεξεργασία και ωρίμανση προτού διατεθεί στην κατανάλωση. Σερβίρεται ως μεζές σε λεπτές φέτες ή κύβους και συνοδεύεται με κρασί, μπίρα ή ούζο.

Διατροφική αξία: 178 θερμίδες/100 γρ. Περιέχει πρωτεΐνες, χοληστερόλη, αλάτι. Τ. Οικ.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ