UmamiPedia: Tempranillo


Μία από τις σημαντικότερες ερυθρές ποικιλίες της Ισπανίας, φημισμένο κυρίως από τα κρασιά της Rioja και της Ribera del Duero, το Tempranillo έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλές σε όλα σχεδόν τα αμπελοτόπια του κόσμου. Δεν ταιριάζει στα θερμά κλίματα και παρουσιάζει χαμηλή αντίσταση στις ασθένειες της αμπέλου. Το Tempranillo έχει την τάση να δίνει κρασιά μακράς παλαίωσης, με χαμηλή οξύτητα και σφιχτοδεμένες τανίνες. Στο χαρακτηριστικό του προφίλ συνδυάζονται αρώματα φρουτώδη, φυτικά και γήινα και ένα σχετικό φόντο ορυκτών ενώ στη γεύση διακρίνονται και στοιχεία δέρματος. Στην Ελλάδα πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα έχει δώσει το Tempranillo στην περιοχή της Δράμας και στην Νότια Πελοπόννησο όπου και συμμετέχει στην παραγωγή Τοπικών Οίνων.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ