UmamiPedia: Μαύρο Καλαβρύτινο


Ερυθρή ποικιλία σταφυλιού της Πελοποννήσου.Καλιεργείται στην περιοχή των Καλαβρύτων και στην ευρύτερη ορεινή Αιγιαλεία. Είναι όψιμη ποικιλία με δυσκολίες στην ωρίμανση και ευαίσθησία στη σήψη. Ακόμα είναι φτωχή σε ανθοκυάνες αλλά με ικανοποιητική συγκέντρωση τανινών. Το Μαύρο Καλαβρυτινό δίνει κρασί σχετικά ανοιχτόχρωμο, φινετσάτο και σχετικά ελαφρύ. Το ιδιότυπο άρωμα και η όχι τόσο στιβαρή γεύση δίνουν την δυνατότητα ασυνήθιστων και ιδιαίτερα εκτεταμένων γευστικών αρμονιών. Συμμετέχει στην παραγωγή ορισμένων Τοπικών Οίνων από τις προαναφερόμενες περιοχές.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ