UmamiPedia: Μοσχατέλα


Αρωματική λευκή ποικιλία, ταυτισμένη με τα Ιόνια Νησιά και κυρίως με την Κεφαλλονιά. Αν και τα αρώματα της θυμίζουν το Μοσχάτο, είναι συγγενής της Γαλλικής ποικιλίας Muscadelle.Υποστηρίζεται ότι μπορεί να είναι μακρινή συγγενής της Ουγγρικής ποικιλίας Harslevelu. Χρησιμοποιείται κυρίως ως συμπληρωματική ποικιλία, για την παραγωγή ξηρών και γλυκών κρασιών.

UmamiPedia – η εγκυκλοπαίδεια της απόλαυσης
A
B
C
D
E
F
G
L
M
N
P
Q
R
S
T
U
V
Α
Ά
Α
Ά
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Έ
Ε
Έ
Ζ
Η
Ή
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
Ν
Ξ
Ο
Ό
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Φ
Χ
Ψ