Εστιατόρια (Κριτική)

Pappu

Κρυμμένο στην ησυχία μιας γειτονιάς στο Περιστέρι, ασκεί έλξη σε όλο το λεκανοπέδιο.

14

Brutus Tavern

Εντυπωσιακά καλύτερο, το dark και glam rock steakhouse του Κολωνακίου σερβίρει comfort food με γαλλική καλλιέπεια και ωραίες επιλογές σπέσιαλ κρεάτων.

14 ↑

Nebbiolo

Το νέο μέλος της οικογένειας των οινόφιλων εστιατορίων "Brunello" και "Barolo" έκανε ποδαρικό με το δεξί στην Εκάλη. Κομψή ζεστασιά τόσο στο χώρο όσο και στην ιταλική κουζίνα που επιμελείται ο Θοδωρής Παπανικολάου.

14 ↑

Gorlomi

Θερμή μητροπολιτική κλασική αύρα, class και ευφορική ενέργεια σ’ ένα καινούργιο hot ρεστοράν της Αθήνας. Η fine comfort κουζίνα έχει υπογραφή made in Italy από τον αστεράτο σεφ Lucca Piscazzi.

14,5

Cash

Το δημοφιλές στέκι των βορείων προαστίων επέστρεψε ριζικά αλλαγμένο, με νέο ανοιχτόκαρδο ντεκόρ και τον ταλαντούχο Αλέξη Αποστολόπουλο επικεφαλής της japanese fusion κουζίνας του.

14

Nyn Esti

Το εστιατόριο που δημιούργησε ο όμιλος Nice ‘n’ Easy πάνω στις ιδέες του διάστερου Σταμάτη Μισομικέ στο ΕΜΣΤ ανατρέπει τα δεδομένα των εστιατορίων των μουσείων στην Ελλάδα. Δημιουργική και πολύ νόστιμη κουζίνα-χάπενινγκ που κάνει τη γαστρονομία να στέκεται επάξια δίπλα στην τέχνη.

15

Cevicheria

Μια φέτα από Τόκιο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης φέρνει η νέα έδρα ενός project που, από σουξέ της Αγοράς Μοδιάνο, μετακόμισε και εξελίχθηκε σε place to be της πόλης. Το ζωηρό vibe και τα αστεράτα cocktails είναι τα δυνατά χαρτιά, με την κουζίνα να θέλει δουλειά ώστε να βρει την ισορροπία και την αιχμή της.

13,5 ↑

Jerar

Μετά το ελπιδοφόρο του ξεκίνημα, το εστιατόριο του Χάρη Νικολούζου έχει απαλλαγεί από τις νηπιακές αδυναμίες της πρώτης περιόδου και είναι από τις γεύσεις της Αθήνας που δεν πρέπει να χάσεις.

14 ↑

Cookoovaya

Το πολύ δημοφιλές εστιατόριο των Ιλισίων συμπληρώνει την πρώτη του δεκαετία ανανεωμένο. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Περικλής Κοσκινάς παραμένει πιστός στο κλασικό πνεύμα της ελληνικής κουζίνας, φροντίζοντας να αναδεικνύει την υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη με μινιμαλιστικές παρεμβάσεις.

14,5

Αορίτης

Το καινούργιο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη έχει παραδοσιακή κρητική προφορά και νοστιμιά. Κορυφαίο αστέρι, το αντικριστό αρνί.

14

Annie Fine Cooking

Πετυχημένος εκφραστής της σύγχρονης ελληνικής μπιστρονομίας, το εστιατόριο του Νέου Κόσμου ανεβάζει επιδόσεις με τη Θρακιώτισσα Κωνσταντίνα Κασπαρίδου στην κουζίνα του.

14 ↑

Η ταβέρνα των φίλων

Σ΄ αυτή την ταβέρνα του Κολωνού θα μπορούσα να έρχομαι από την Εκάλη για να ευχαριστηθώ βαθιά ελληνική νοστιμάδα. Ας προσέξουν και τα άλλα τους όμως.

13,5 ↑

Ox Chop House

Ραντεβού με την επιτυχία είχε από την πρώτη στιγμή το καινούργιο αυτό στέκι των Ιλισίων, όπου ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου επικαιροποιεί τα εδέσματα της κρεατοταβέρνας σε ένα σενάριο καθημερινό, φιλικό και προσεγμένο.

14

Ex Machina

Ινσταγκραμικός χαμός και ανεβασμένη δημοφιλία σε ένα πολύ χαρούμενο εστιατόριο. Ο sui generis Άνταμ Κοντοβάς ταράζει τα νερά της Αθήνας με εξπρεσιονιστική φινέτσα, εφαρμόζοντας zero food waste νοοτροπία.

14,5

Makris Athens

Η ναυαρχίδα των εστιατορίων "Makris" που δημιουργήθηκε από τα Domes Resort, καταφέρνει μέσα σε τρεις μήνες με επικεφαλής τον βραβευμένο Πέτρο Δήμα να σταθεί ψηλά στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.

15,5

Bulacan Halo-Halo

Στον μικρό χώρο πάνω στο πηγαινέλα της Μιχαλακοπούλου η πολυπληθής φιλιππινέζικη παροικία των Αθηνών τρώει σαν στο σπίτι της. Προσπεράστε το υποτυπώδες ντεκόρ και χαρείτε το ταξίδι στα ρηχά αλλά και τα πιο βαθιά νερά της φιλιππινέζικης κουζίνας.

13 ↑

Gallina

Το μοντέρνο μπιστρό του Κουκακίου αγαπά την τέχνη, το κρασί και τις εκλεκτές πρώτες ύλες. Τα κυρίως πιάτα δείχνουν τον ωραίο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν και τα ορεκτικά, για να υπάρξει συνάφεια στο αφήγημα.

14 ↑

VeriTable

Καλύτερο από ποτέ το εστιατόριο του Alain Parodi προτείνει μια υποδειγματική γαλλική μπιστρονομία.

14,5

Pelagos

Ο πολύ ταλαντούχος σεφ Luca Piscazzi οδηγεί σταθερά το βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons" σε νέα, καλοτάξιδα πελάγη γεύσης και δημιουργικότητας.

16