Άκρα
Λιτός, απέριττος χώρος, με τους πάγκους εργασίας κατά μήκος, την ανοιχτή κουζίνα με τις φωτιές και μια αέναη κίνηση να τον ντύνουν με ζωντάνια και vibes σύγχρονου μπιστρό. Την ατμόσφαιρα απογειώνει η ιδιοσυγκρασιακή, ολοζώντανη κουζίνα του Γιάννη Λουκάκη, με πιάτα γνώριμης βάσης αλλά φευγάτους συνδυασμούς υλικών, που ενώνουν τη δική του ματιά στην παράδοση με την καλή τεχνική, την εξαιρετική πρώτη ύλη και τη γοητεία της φωτιάς στη γεύση. Τα πιάτα μπαίνουν στα κάρβουνα, τις φλόγες ή τις κατσαρόλες της στόφας τη στιγμή της παραγγελίας, σ΄ένα μενού που αλλάζει σε καθημερινή βάση και ακολουθεί την εποχικότητα, με zero waste φιλοσοφία. Σοβαρό κομμάτι της εμπειρίας αποτελούν τα επιδόρπια φίνας πατισερί του βραβευμένου pastry chef Σπύρου Πεδιαδιτάκη, από μόνα τους λόγος επίσκεψης στο εστιατόριο. Η λίστα κρασιών εστιάζει στις φυσικές οινοποιήσεις μικρών παραγωγών, με καθοδήγηση από σομελιέ.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€35 - €50
Πληροφορίες:
Και μεσημ.
Σχετικά άρθρα
Το Παγκράτι σε degu: 10 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις
Από φινετσάτο street food και μερακλήδικες ταβέρνες, μέχρι ελληνόστροφη bistronomie και προχωρημένη haute cuisine, το Παγκράτι είναι μια από τις πιο νόστιμες γειτονιές της Αθήνας, κι αυτό εδώ το degu των εστιατορίων αναφοράς της, θα σας δώσουν ολοκληρωμένη τη γεύση του σε 10 στάσεις.
ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗςΕστιατόρια: Οι πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις του 2023
Γευστικά κόνσεπτ και απολαυστικά μέρη της Αθήνας που έκαναν λίγο νοστιμότερη τη ζωή μας, το έτος που μας χαιρετά.
Πού θα πιεις και πού θα φας μετά τον Μαραθώνιο
Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 12η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.
Άκρα
Η συνάντηση της προχωρημένης τεχνικής και της αυθόρμητης ρουστίκ μαγειρικής με τις εξαιρετικές πρώτες ύλες κινητοποιεί την Αθήνα. Ο Γιάννης Λουκάκης και ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης εισάγουν καινά μπιστρονομικά δαιμόνια στην πρωτεύουσα.
Τα εστιατόρια της Αθήνας που ξεχωρίζει το Condé Nast Traveler
Τα "tastiest local eateries" όπως τα προτείνει το δημοφιλές lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό.