Σπύρος και Βασίλης

Ένα διακριτικά πολυτελές εστιατόριο του Κολωνακίου, που έχει περάσει τα σαράντα χρόνια γευστικής ιστορίας και παραμένει ακλόνητο στη θέση του. Η κουζίνα ακολουθεί πιστά την γαλλική παράδοση, με κρεμμυδόσουπες, βατραχοπόδαρα και σουφλέ, δίνοντας πάντα ιδιαίτερη έμφαση στην entrecote (με διάφορες σάλτσες). Το καλοκαίρι μεταφέρεται απέναντι, στο πράσινο παρκάκι, μερικές δεκάδες μέτρα από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού, πάνω από την Αμερικανική πρεσβεία.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€45 - €50

Πληροφορίες:

Κλειστά Κυρ.

Σχετικά άρθρα

Goût de France| Η άνοιξη μπαίνει γαλλικά

Tην Τετάρτη 21/3 χιλιάδες σεφ αποτίνουν φόρο τιμής σε μια κουζίνα που σφράγισε την εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης, στρώνοντας ένα μεγάλο γαλλόφωνο τραπέζι που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΑΝΤΖΕΛΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΟΥ
14/03/2018

Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους

Περισσότεροι από χίλιους πεντακόσιους σεφ σε όλο τον κόσμο αποτίνουν τη Δευτέρα 21/3 φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και τα αθηναϊκά εστιατόρια θα είναι στο ραντεβού.

Delicious France: Γαλλικό πανοραμίκ

To 5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας ξεκινά και στήνει στην Αθήνα από τις 17/11 μέχρι τις 15/12 ένα ολόκληρο δίκτυο γεμάτο κάθε λογής νοστιμιές στέλνοντας ένα μήνυμα γευστικού πολιτισμού.

9 ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας

Θα έπρεπε να ανακηρυχτούν τιμητικά διατηρητέα αυτά τα εστιατόρια που συνεχίζουν απτόητα τη γευστική τους διαδρομή κι εκφράζουν διαχρονικά και ολοζώντανα την ψυχή της πόλης. 

Σαράντα χρόνια «Σπύρος και Βασίλης»

Τέσσερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για το κλασικό γαλλικό ρεστοράν της Λάχητος, το οποίο κλείνει φέτος τέσσερις δεκαετίες ιστορίας.

Σπύρος και Βασίλης

Η κλασική Γαλλική κουζίνα καλά κρατεί. Έμφαση στο φιλέτο και την entrecote με μεγάλη ποικιλία σος.

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο

Έξι σημεία του αθηναϊκού κέντρου όπου δέντρα, λουλούδια και μυριστικά στήνουν τη δική τους αστική εξοχή. Φαγητό και ποτό σερφάρουν στο πράσινο  και το γκρι πάει πάσο.