Aleria

Είναι ένα από τα κομψότερα εστιατόρια της πόλης, σε ένα όμορφα ανακαινισμένο νεοκλασικό, με μια μικρή, ατμοσφαιρικά φωτισμένη και πράσινη πίσω αυλή για το καλοκαίρι. Το στιλ όμως δεν είναι το μόνο του ατού: ο Γκίκας Ξενάκης δημιουργεί ένα πολύ ξεχωριστό ρεπερτόριο μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, καρυκευμένης με δημιουργικότητα και γευστικό βάθος, που κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο του εγχώριου όσο και του ξένου κοινού. Menu degustation € 65 & 78. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2022 - Χρυσός Σκούφος.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€65 - €78

Πληροφορίες:

Κλειστά Κυρ.

Σχετικά άρθρα

Aleria

Στο βραβευμένο αλλά και καταξιωμένο στη συνείδηση των Αθηναίων ως ένα από τα πιο γαστρονομικά εστιατόρια της πόλης, απολαμβάνεις μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα, γεμάτη μικρά κομψοτεχνήματα και ωραίες ιδέες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/12/2021
15 ↑

Aleria

Στην καλύτερη στιγμή της 13χρονης πορείας του, το κομψό ιδιοσυγκρασιακής μαξιμαλιστικής αισθητικής εστιατόριο του Μεταξουργείου ραφινάρει συνεχώς τη γαστρονομική του πρόταση.

Ο Γκίκας Ξενάκης σερβίρει τις γαστρονομικές του αναμνήσεις στο πιάτο

Σε ένα από τα ομορφότερα και καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, ο σεφ του «Aleria» ψυχαναλύει τη συλλογική μας γευστική μνήμη δημιουργώντας σύγχρονα κομψοτεχνήματα.

Γιατί τα εστιατόρια ποντάρουν σε ξεχωριστά και ιδιοσυγκρασιακά tailor made σκεύη σερβιρίσματος;

Όταν τα αθηναϊκά –και όχι μόνο– ρεστοράν γυρίζουν την πλάτη στη λευκή πορσελάνη και υιοθετούν τον ανθρωπισμό του κεραμικού, μια νέα τάση γεννιέται.

Η Athens Wine Week γεμίζει την πόλη κρασί

Επτά μέρες αφιερωμένες στο ευ πίνειν, με αφιερώματα, wine dinners και μια νέα δράση που πλουτίζει… την οινική συλλογή σου.

6 κήποι μες στο χειμώνα

Τι κι αν κλεινόμαστε μέσα λόγω καιρού, σε αυτά τα εστιατόρια, σε αίθρια κήπους και σέρες, η πρασινάδα συνεχίζει να μας περιβάλλει με τη χαλαρωτική ομορφιά της.

Αιρετικά αλμυρά παγωτά στα εστιατόρια που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τις προκαταλήψεις

Βγάλτε τις παρωπίδες, το καλοκαίρι είναι μακρύ και θέλει φαντασία. Μπορεί τα αλμυρά παγωτά να μην έχουν μπει ακόμη στα ψυγεία, αλλά κάνουν πλέον­ δυναμική καριέρα στα εστιατόρια.