Ρωμανάκια (Τα)

Βέρο κρητικάκι, εξαιρετικά δημοφιλές. Ταπετσαρία αλά χωριό στη σάλα, πολλές παραδοσιακές συνταγές, από ωραία τραγανά καλτσούνια σε μπουμπουριστούς χοχλιούς, οφτά και αντικριστά και γρήγορο σέρβις. Το καλοκαίρι βγάζει τραπέζια στην πλατεία με τα πεύκα απέναντι ακριβώς από την... πόρτα του.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€25 - €28

Πληροφορίες:

Και μεσημ.

Σχετικά άρθρα

Τα Ρωμανάκια: Για ντάκο και στάκα, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγία Παρασκευή!

Πάνω στην Πλατεία Κοραή σας περιμένουν στρωμένα τα τραπέζια, υπό τους ήχους ξέφρενων λυράρηδων, αφού η κουζίνα στα «Ρωμανάκια» έχει πάρει ήδη φωτιά.  

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/07/2021

Delivery με θέμα: Ελληνική βραδιά γεμάτη νοστιμιά

10 αγαπημένα στέκια από το κέντρο της πόλης ως τα βόρεια και τα νότια προάστια μας ανοίγουν την όρεξη για σπιτικά τραπέζια φορτωμένα με προχωρημένους ελληνικούς μεζέδες, εκλεκτά μαγειρευτά αλλά και σπέσιαλ κρητικές γεύσεις.

Ατόφια κρητική νοστιμάδα στα «Ρωμανάκια»

Οφτό (αντικριστό), σταμναγκάθι ζεματιστό, χοχλιοί μπουμπουριστοί... Η κρητική ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής μας μυεί στις αγαπημένες παραδοσιακές γεύσεις της Μεγαλονήσου.

Τα αντικριστά της πλατείας

Σε μια κρητική ταβέρνα της Αγίας Παρασκευής κόβουν το αρνί σε μεγάλα κομμάτια -«γουλίδια» τα λένε στη Μεγαλόνησο- και τα σιγοψήνουν, περιμετρικά τοποθετημένα, στην ειδική αντικριστιέρα.

«Τα Ρωμανάκια»: Της Κρήτης νοστιμάδα

Χαρακτηριστικά πιάτα της μεγαλονήσου με σπιτική χροιά, ρακές, μαρουβάδες και κρητική μουσική, σε μια ζεστή ταβέρνα με το δικό της χρώμα και δύο Ρωμανάκηδες στο τιμόνι.