Βασίλαινας

Η γαστρονομική φινέτσα και η εκλεπτυσμένη φιλοξενία πηγαίνουν χέρι χέρι στην ατμοσφαιρική σάλα του «Βασίλαινα», που, έχοντας συμπληρώσει τα 100 του χρόνια, αποτελεί πια σημείο αναφοράς της αστικής καλοφαγίας της Αθήνας. Τις γεύσεις, που φέρνουν το κλασικό στη σύγχρονη εποχή, υπογράφει ο σεφ Μάνος Γαρνέλης, η γαστρονομική πρότασή του οποίου εκφράζεται μέσα από πιάτα όπως η σούπα τσουκνίδας με καπνιστό χέλι και ξινόμηλο, το ψητό καλαμάρι με φάβα, γλυκόξινα χόρτα και μελάνι σουπιάς με σουτζούκι, αλλά και η picanha αρνιού με πλιγούρι, κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και γκρεμολάτα σταφίδας. All time classic ο ταραμάς με τις αραβικές πιτούλες. Ωραίο καλοκαιρινό spot ο κήπος ακριβώς απέναντι, με ατμόσφαιρα πλατείας χωριού. Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€45 - €75

Πληροφορίες:

Κυρ. μόνο μεσημ.

Σχετικά άρθρα

Καθαρά Δευτέρα (και) σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας

Κάποιες επιλογές στην πόλη για να μετρήσεις χαρταετούς με συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/03/2024

Αφιέρωμα: Εστιατόρια και ταβέρνες για ψάρια και θαλασσινά, για όλη την Σαρακοστή

Στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε θα δείτε τις προτάσεις μας για μια απολαυστικά θαλασσινή Σαρακοστή, σε εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής.

Πού τρώμε και πού πίνουμε μετά το μουσείο;

Εστιατόρια, μπαρ και νόστιμα σποτ παρουσιάζουν τα δικά τους απολαυστικά εκθέματα, σε απόσταση αναπνοής από τα σημαντικότερα μουσεία της Αθήνας.

Τα Ιλίσια σε νέα πεδία γεύσης

Καθώς το νέο Hilton παίρνει σιγά σιγά μορφή ως Conrad, τα Ιλίσια βρίσκονται σε φάση γευστικού αναβρασμού με πολλές νέες αφίξεις και άλλες τόσες κλασικές αξίες να ανανέωνουν το ενδιαφέρον μας για την πιο πολυβραβευμένη γειτονιά της πόλης.

Ψάρι head to tail στον "Βασίλαινα"

Το δικό του zero waste μήνυμα στέλνει το βραβευμένο εστιατόριο του Θανάση Βασίλαινα, με ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας που περνά ένα ολόκληρο ψάρι από πραγματική ακτινογραφία.

Πού θα πιεις και πού θα φας μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 12η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.

Κυριακάτικα μεσημέρια και πάλι στον "Βασίλαινα"

Το διαχρονικό εστιατόριο δίνει άλλη γεύση στην πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.