Εστιατόρια

Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

Περισσότερα

"Ergon Bakehouse Athens": Δοκιμάσαμε τον νέο φούρνο της πόλης που έχει και δωμάτια

Με σύνθημα "rest and rise" ζυμώνεται και ξεκινάει το καινούριο πρότζεκτ του "Ergon", ένα ξενοδοχείο - φούρνος.

Χρυσοί Σκούφοι 2024 | Παύλος Κυριάκης: "Είναι τιμή μου που μαγειρεύω για τον κορυφαίο γαστρονομικό θεσμό της χώρας"

Ο βραβευμένος σεφ μας μιλά για τη σημασία που έχουν για εκείνον οι γαστρονομικές διακρίσεις, την αγάπη του για τα ταξίδια που τον κάνουν καλύτερο μάγειρα, και μας δίνει μια πρόγευση του ειδικού four hands menu που θα συνδημιουργήσει με τον επιδραστικό σεφ Jacob Jan Boerma στην φετινή απονομή των Χρυσών Σκούφων στο ξενοδοχείο "InterContinental" (8/4).

Σε ποια εστιατόρια θα φάμε τον φετινό μπακαλιάρο της 25ης Μαρτίου;

Το έδεσμα που για κάποιους σπάει τη νηστεία και για άλλους είναι απλώς μια αφορμή για ψαροφαγική έξοδο, έχει την τιμητική του στα εστιατόρια και τις ψαροταβέρνες της Αθήνας.

"Moorings": Σημείο αναφοράς με φρεσκαρισμένες γεύσεις

Το εμβληματικό μαγαζί της παραλιακής πλέει προς τη νέα εποχή του, και συντονίζει το προσεγμένο του μενού με την εικόνα της υπερσύγχρονης μαρίνας που κατασκευάζεται πυρετωδώς γύρω του.

Ο "Πλάτανος" της Καλαμπάκας ανανεώνει τη δυναμική του

Το εστιατόριο – προορισμός του ταλαντούχου Θέμη Μπέλλου, που χαράζει νέα γευστικά μονοπάτια στη γειτονιά της Καλαμπάκας, ενδυναμώνει την κουζίνα του υποδεχόμενο τον πολύπειρο Κωνσταντίνο Ανδρέου ως executive chef.

Καθαρόαιμη vegan κουζίνα από τις Vegan Fairies στην πλατεία Καρύτση

Ένα χαλαρό all day γίνεται πόλος έλξης του κοινού που αναζητά το μελετημένο vegan, από το σνακ μέχρι το γλυκό.

Είναι η υπόγεια η ταβέρνα μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της καθημερινής μνήμης της πόλης;

Διαψεύδει τη φήμη ότι κλείνει το "Δίπορτο", η ιστορική υπόγεια ταβέρνα της Ομόνοιας, ο Χρήστος Μαργαρίτης, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου. Μήπως ήρθε όμως η ώρα και η παλιά αθηναϊκή, και ευρύτερα ελληνική, ταβέρνα ως είδος να ενταχθεί στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ή έστω να προστατευτεί ως κομμάτι της ιστορίας μας αλλά και της ζωής της πόλης;

Τι πίνουμε την Σαρακοστή & κυρίως…με τι συνοδεύουμε;

3 επιλογές κρασιού και ποιοτικών αποσταγμάτων που πρέπει να ανακαλύψεις & να εντάξεις στο τραπέζι της Σαρακοστής.

Στο 'Nob' δε θα φας ένα ακόμη συνηθισμένο burger

Το νέο street food του σεφ Βαγγέλη Λεούση καταθέτει τη δική του εκδοχή πάνω στο αθηναϊκό smashed μπιφτεκόψωμο.

Άνοιξη με οινικές και γαστρονομικές προσκλήσεις στη 'Σπονδή'

Μερικές νόστιμες και προσεχείς αφορμές για μια βόλτα από το πολυβραβευμένο εστιατόριο.

Ηλίας Μαμαλάκης και Ηλίας Σκουλάς σε μία ξεχωριστή βραδιά στο 'Iama'

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, μία γευσιγνωσία 'Μπουκιά και συγχώριο' θα λάβει χώρα στο δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου.

Στα "Άκρα" με τη μαμά μου

Ένα κυριακάτικο φαγητό στα όρια του ανθρωπολογικού πειράματος. Βέβαια με έναν πολύ ωραίο κόκορα με χυλοπίτες στο τραπέζι.

Στο "Green Park" για all day αστική κομψότητα με αύρα παλιάς Αθήνας

Το στολίδι του Πεδίου του Άρεως έχει γεύση από παλιά Αθήνα με μοντέρνο twist, χάρη στην ευρηματική μεσογειακή κουζίνα του σεφ Σπύρου Ασίμη, αλλά και την όμορφη ανακαίνιση ενός χώρου που ισορροπεί ανάμεσα στο ιστορικό και το φουτουριστικό.

Ούζο Βαρβαγιάννη: Μετατρέπει τους γευστικούς συνδυασμούς στην απόλυτη εμπειρία!

Με 4 ετικέτες "Ούζου Βαρβαγιάννη", το σαρακοστιανό pairing είναι έτοιμο να μοιράσει την αυθεντική γεύση που αποζητάς αυτή την περίοδο.

Τελικά, πού τρώει σάντουιτς η Αθήνα;

Το αγαπημένο concept "δύο φέτες ψωμί και κάτι ανάμεσα" ποτέ δεν ήταν καλύτερο στη γευστική σκηνή της πρωτεύουσας.

Καθαρά Δευτέρα (και) σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας

Κάποιες επιλογές στην πόλη για να μετρήσεις χαρταετούς με συνοδεία εκλεκτών εδεσμάτων.

Η νέα φάση των "Feedελ"

Στην μετά Κουτσόπουλο εποχή, ο Χρήστος Γλωσσίδης οδηγεί την εξέλιξη των γεύσεων. Δοκιμάζουμε νέα πιάτα στο "Feedελ -Asador" της Γλυφάδας.