Που τρώμε καλό brunch στην Αθήνα

Η πιο δυνατή γευστική τάση των τελευταίων χρόνων, το brunch σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, bars και all day spots ταιριάζει γάντι με την εποχή, και με τα Χριστούγεννα.

Brunch Αθήνα

Breakfast + Lunch = love for ever! Ο ταιριαστός νόστιμος γάμος του πρωινού με το γεύμα ήρθε για να μείνει, συχνά μάλιστα όχι μόνο το Σάββατο και την Κυριακή, αφού αρκετά εστιατόρια έχουν καθιερώσει το brunch σε καθημερινή βάση. Με ζεστή οικειότητα, ή πιο φινετσάτο, στο κέντρο, με θέα την Ακρόπολη, δίπλα στη θάλασσα, αλλά και στις γειτονιές, σε εστιατόρια, bars, all day spots ή ξενοδοχεία, το brunch έχει την τιμητική του στην Αθήνα. Αυγά, pancakes, healthy bowls, σάντουιτς αλλά και burger ή pizza μπαίνουν στο παιχνίδι, συνοδεία εκλεκτών ροφημάτων αλλά και κοκτέιλ. Να μερικά από τα πιο νόστιμα spots για brunch στην Αθήνα.  

Το brunch στο "Beefbar Athens" φέρνει αέρα Μονακό στον Αστέρας Βουλιαγμένης

Beefbar Athens Brunch Αστέρας Βουλιαγμένης

Σημείο αναφοράς των food enthusiasts της πόλης, αλλά και πόλος έλξης για το διεθνές foodie κοινό της Αθήνας, το "Beefbar Athens" μας δίνει φέτος έναν ακόμη λόγο να κατηφορίσουμε στα Νότια, αφού το Monaco style Beefy Brunch, που έχει αφήσει εποχή στις καλοφαγικές μας συνήθειες, έχει επιστρέψει εδώ και λίγες εβδομάδες στον ατμοσφαιρικό χώρο του.

Mε δημιουργικούς συνδυασμούς γεύσεων και πλούσιες επιλογές, το brunch αυτό αποτελεί την easy και comfort εκδοχή του Beefbar Athens, αγαπημένο ραντεβού των σαββατοκύριακων, χαρίζοντας χαλαρές και νόστιμες στιγμές, σε ένα cosy περιβάλλον με chilled vibes και upbeat μουσική, με θέα τον Σαρωνικό.

Διάβασε περισσότερα για το brunch του "Beefbar Athens" εδώ.

Στο νέο "En Aithria Athens" για brunch με θέα και όχι μόνο!

'En Aithria Athens' Brunch

Στους φίλους της μπίρας το όνομα "En Aithria" λέει πολλά, καθότι το ομώνυμο στέκι της Νέας Φιλαδέλφειας μας μύησε στις ποιοτικές ετικέτες από μια πλούσια λίστα. Πλέον, το ολοκαίνουργιο αδελφάκι του που ακούει στο όνομα "En Aithria Athens" φέρνει στο κέντρο της Αθήνας, στο Θησείο, την κουλτούρα της μπίρας αλλά και του comfort dining και ποιοτικού drinking που υπηρετεί η ομάδα που βρίσκεται πίσω από αρκετά ακόμη επιτυχημένα μαγαζιά της Νέας Φιλαδέλφειας (Agavita, Λεμονόκηπος, Αυλή, Πασατέμπο, Πρίγκηπο, Ηρώδειο και Jungle).

Ανοιχτό από το πρωί για brunch με προσωπικότητα και συνεχίζοντας ως αργά με ποιοτικό comfort food και παρεΐστικη διάθεση, το "En Aithria Athens" μας περιμένει σε έναν όμορφο χώρο με έθνικ πινελιές κι ένα roof garden με θέα στην Ακρόπολη που μαγεύει. Κατεβαίνοντας στο κέντρο για τα γιορτινά ψώνια αλλά και για χαλαρές βόλτες στη στολισμένη Αθήνα κάνουμε focus στο brunch που περιλαμβάνει πολλές και νόστιμες προτάσεις για κάθε όρεξη.

Διάβασε περισσότερα για το brunch του "En Aithria Athens" εδώ.

Στον "Italus" στην Καλλιθέα το brunch είναι η αφορμή για να γίνεις μέρος της πιο ζωντανής παρέας

'Italus' Brunch Καλλιθέα

Χωρίς να λέει όχι στα ψαγμένα aperitivo και τα βραδινά vibes, το δυνατό all-day στέκι της Καλλιθέας τιμά το brunch όπως του αξίζει, με φρέσκιες ιδέες, σωστά υλικά και home made προσέγγιση.

Οι off-broadway γειτονιές της πόλης έχουν εκείνη την αυθεντικά ζωηρή ατμόσφαιρα που όλο και περισσότερο αναζητούμε και δεν χρειάζεται να πας πιο μακριά από την Καλλιθέα για να πειστείς για του λόγου το αληθές. Ανάμεσα σε φοιτητές και νέα πρόσωπα της πόλης, στον φιλόξενο χώρο του "Italus" με τα urban στοιχεία, τις ξύλινες και μεταλλικές λεπτομέρειες, και τον ανοιχτό χώρο εργασίας αισθάνεσαι αμέσως ότι βρήκες ένα νέο δυνατό στέκι που αγκαλιάζει τις νέες τάσεις χωρίς επιτήδευση. 

Διάβασε περισσότερα για το brunch του "Italus" εδώ.

Το "Matsuhisa Athens" περνάει το brunch στο επόμενο επίπεδο

Μια διαφορετική brunch εμπειρία έχει σχεδιάσει το πολυβραβευμένο "Matsuhisa Athens" στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με το εστιατόριο – προσκύνημα των Nobu lovers, αλλά και των λάτρεων των high end γεύσεων γενικότερα, να μας καλεί σε μια καλοφαγική εμπειρία που επανακαθορίζει την έννοια της σαββατοκυριακάτικης απόλαυσης.

Νέα signature πιάτα και δημιουργίες που ισορροπούν με χάρη ανάμεσα στην ιαπωνική παράδοση και τη νοχελική γοητεία του brunch, συνθέτουν το νέο μενού του "Matsuhisa Athens", που θα σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τη 1μμ, στο εμβληματικό εστιατόριο.

Διάβασε περισσότερα για το brunch του "Matsuhisa Athens" εδώ.

"New Hotel": Μαθήματα brunch από τους ειδικούς

Από τους πρώτους διδάξαντες της κουλτούρας του brunch στην Αθήνα, το ντιζαϊνάτο "New Hotel" έχει επιστρέψει δυναμικά και τα Σαββατοκύριακα είναι η καλύτερη στιγμή για να απολαύσουμε το γευστικό του πρόσωπο.

Η αγαπημένη συνήθεια του lazy brunch βρίσκει στο "New Hotel" το κατάλληλο περιβάλλον με το διαχρονικά μοναδικό upcycling ύφος των αδελφών Campana, signature ενός ξενοδοχείου που έχει το επώνυμο design στο DNA του, να συναντά την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια, τη ζεστασιά ενός σοφιστικέ σπιτιού αλλά και την πανοραμική θέα στην πόλη.

Διάβασε περισσότερα για το brunch του "New Hotel" εδώ.

Στο "Poseidon Athens Hotel" για brunch με θέα στον Σαρωνικό

'Poseidon Athens Hotel' Brunch Αθήνα

Για τα ηλιόλουστα, αλλά και τα συννεφιασμένα εκείνα Σαββατοκύριακα που θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας μια αίσθηση απόδρασης στην πόλη, ένα brunch στην Αθηναϊκή ριβιέρα κάνει τη διαφορά.

Με το προνομιακό location πάνω στην Αττική ακτογραμμή, στην Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο, το πολυτελές και φιλόξενο "Poseidon Athens Hotel" έχει αγκαλιαστεί εξίσου από τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της Αθήνας χάρη στην υπέροχη θέα του, το ευχάριστο island chic στιλ του και την έμφαση στις παροχές και τη γαστρονομία όλες τις εποχές του  χρόνου.

Διάβασε περισσότερα για το brunch του "Poseidon Athens Hotel" εδώ.

Το Longevity Brunch του "St.George Lycabettus Lifestyle Hotel" φέρνει τη μακροζωία στο πιάτο

'St.George Lycabettus Lifestyle Hotel' Brunch Αθήνα

Ξενοδοχείο - trendsetter, το πάντα δημιουργικό και ανύσυχο "St.George Lycabettus Lifestyle Hotel" μας δίνει φέτος μια ακόμη υπέροχη ιδέα να μετατρέψουμε την πιο lazy μέρα της εβδομάδας, την Κυριακή, σε ολοήμερη γιορτή ευεξίας.

Στο υπέροχο χώρο του ξενοδοχείου στους πρόποδες του Λυκαβηττού και με πανοραμική θέα στην πόλη και τα πιο εμβληματικά της τοπόσημα, στήνεται κάθε Κυριακή, από τις 12 ως τις 4 μ.μ. ένα brunch μπουφέ με όλα όσα περιμένετε κι αγαπάτε αλλά και προτάσεις - έκπληξη που σας κάνουν καλό, από τον executive chef Στέφανο Παπανικολάου μαζί με την ομάδα του.

Διάβασε περισσότερα για το brunch του "St.George Lycabettus Lifestyle Hotel" εδώ.

"Συν Αθηνά" και το brunch έχει την πιο όμορφη θέα στην Ακρόπολη

'Συν Αθηνά' Brunch Θησείο

Και μόνο ο περίπατος από το μετρό ως την οδό Ηρακλειδών στο Θησείο σου φτιάχνει τη μέρα, πόσο μάλλον όταν η καρτποσταλική αυτή βόλτα στο ομορφότερο σημείο της Αθήνας έχει ως προορισμό το "Συν Αθηνά" για ένα χαλαρό brunch που θα μας κάνει να αισθανθούμε τουρίστες στην πόλη.

Πιάνουμε, λοιπόν, τραπέζι από το πρωί στο ατμοσφαιρικό τριώροφο νεοκλασικό επί της οδού Ηρακλειδών στο Θησείο, καδράρουμε την Ακρόπολη σε πανοραμική θέα και διατρέχουμε τον πλούσιο κατάλογο του πρωινού και brunch που έχει όλα τα favorites της πιο δυνατής γευστικής τάσης των τελευταίων χρόνων σε κλασικές και πιο πειραγμένες εκδοχές.

Διάβασε περισσότερα για το brunch του "Συν Αθηνά" εδώ.

"Tiki Bar": Όταν το brunch συνάντησε την πολυνησιακή κουλτούρα

'Tiki Bar' Brunch Κουκάκι

Το αγαπημένο tropical spot της πόλης που μας μύησε στην Tiki κουλτούρα ήδη από το 2007 είναι ζωντανό παράδειγμα ενός all-day bar ζωντανού και αυθεντικού που έχει κερδίσει το κοινό σε βάθος χρόνου. Για εκείνα λοιπόν τα πρωινο-μεσημέρια που η πόλη συννεφιάζει, στον πολύχρωμο κόσμο του "Tiki Bar" στο Κουκάκι βρίσκουμε μια ανοιχτόκαρδη ηλιόλουστη γωνία γεμάτη αρώματα και νοστιμιές που μας ταξιδεύει. Πιάνουμε θέση στην mix & match σάλα με τα λεοπάρ καθίσματα, τις ψάθες, τα surfboards και τον Έλβις μαζί με άλλα pop-culture icons στους τοίχους και ξεκινάμε τη μέρα μας με τους καλύτερους οιωνούς!

Στον κατάλογο του brunch βρίσκουμε τα απαραίτητα egg favorites (must το Egg Poke με βραστά αβγά, καλαμπόκι, μανιτάρια, edamame, σαλατικά και σος με σόγια, σησαμέλαιο και μέλι, αλλά και το Egg Burger με βραστά αβγά, γαλοπούλα, τυρί, σχοινόπρασο, Holandaise σως και πάπρικα, χωρίς να λείπει και ο παραδοσιακός καγιανάς με ψωμί σάντο). 

Διάβασε περισσότερα για το brunch του "Tiki Bar" εδώ.

Στο "The Zillers", η καλή μέρα από το brunch φαίνεται

Το -βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin- ταλέντο του Παύλου Κυριάκη δε χρειάζεται πια ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς κάθε δημιουργία του χαρισματικού σεφ φροντίζει να μιλά από μόνη της και να αποτελεί πόλο έλξης για ένα από τα πιο feelgood μέρη του αθηναϊκού κέντρου.

Ο σεφ Κυριάκης δεν περιορίζει τη δημιουργική του βεντάλια στο dinner του 'The Zillers' αλλά αντιθέτως φροντίζει να επιβεβαιώνει πως η καλή ημέρα, από το πρωί φαίνεται, με μία εξόχως απολαυστική κάρτα για brunch. 

Διάβασε περισσότερα για το brunch του "The Zillers" εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Συν Αθηνά

Ηρακλειδών 2, Θησείο
  • Εστιατόρια

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

Poseidon Hotel Sky bar 360

(ξεν. «Poseidon») Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Beefbar Athens

Απόλλωνος 40 (Four Seasons Astir Palace), Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Italus

Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.