Τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας είναι εδώ! Δες κριτικές, το μενού και τις κουζίνες τους και αποφάσισε πού θα πας για φαγητό
Η αγάπη στο κρασί και στη γεύση έχουν το δικό τους σημείο συνάντησης στην Κηφισιά.
Ο πρώτος Έλληνας σεφ που έφτασε τη διάκριση των 2 αστεριών Michelin στο Παρίσι, για το "Palais Royale", βρέθηκε φέτος ανάμεσα στους οκτώ Έλληνες που απέσπασαν τα βραβεία Αργώ, για τον τρόπο με τον οποίο τιμούν το ελληνικό πνεύμα εκτός συνόρων. Το "αθηνόραμα" μίλησε μαζί του για τη σημασία των βραβείων, την τρέλα τού να "τρέχεις" εστιατόριο σήμερα, αλλά και τη διαφορά παριζιάνικης και αθηναϊκής εστιατορικής σκηνής.
Εδώ η νοστιμιά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας συναντά τη ζεστασιά της φιλοξενίας και το τετράπτυχο αγνά υλικά, καλή ενέργεια, οικογενειακή ατμόσφαιρα και προσιτές τιμές εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έδεσε το γλυκό.
Τρίτο σποτ για το επιτυχημένο ιταλικό concept, στην περαντζάδα της Ακτής Δηλαβέρη.
Ο pastry chef που έμαθε σε όλη την Αθήνα την ιταλική συνήθεια του panettone, φέρνει στο "Athénée" το signature πιάτο του μαζί με τάρτες με λεμόνι, φρούτα του πάθους, millefeuille με ginger και κανέλα και πολλά άλλα.
Στο πολυπολιτισμικό Λονδίνο μιλιούνται πάνω από 100 γλώσσες την ημέρα. Λίγο λιγότερες είναι γραμμένες στο μενού του πολυπολιτισμικού "Poster" της Θεσσαλονίκης.
Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αποτείνει φόρο τιμής στη θρυλική γλώσσα της θάλασσας εκπέμποντας σήματα Μορς από τη συλλεκτική του φιάλη.
Αλήθεια, ήξερες ποτέ τι δουλειά μπορεί να έχει ένας 'Πρίγκιπας' σε ένα 'Καταγώγι';
Ένα ειδυλλιακό γαστρονομικό καταφύγιο με θέα τη Μεσόγειο.
Ένα γενναιόδωρο επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινοχοοίας για μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας.
Επιλέξαμε τα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας, τις ταβέρνες με γαλανόλευκη συνείδηση και τα μεζεδοπωλεία με μοντέρνο ή παραδοσιακό εθνικό προφίλ που υπερασπίζονται και εξελίσσουν την εθνική μας γεύση, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αίγινα, την Καλαμάτα και τις πλαγιές των Τζουμέρκων.
Η πλατεία Καρύτση ξανανάβει σιγά σιγά τα φώτα της και ο πιο καινούργιος της "κάτοικος" είναι αυτό το αλέγκρο all day gastrobar, με σινιέ κοκτέιλ από τον Αλέξανδρο Γκικόπουλο και σπέσιαλ bar food από τον βραβευμένο σεφ Ασημάκη Χανιώτη.
Μία τεράστια λίστα κρασιών από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, ανάμεσά τους και δυσεύρετες γαλλικές και ιταλικές ετικέτες, σε λευκά και κόκκινα, μαζί με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις ανά εβδομάδα συνθέτουν την πληθωρική γκάμα στα του πίνειν δρώμενα.
Στα μεξικάνικα εστιατόρια της πόλης, πιάτα tex mex φιλοσοφίας μαζί με μαργαρίτες και μεσκάλ, πικάντικες γεύσεις και όχι μόνο, δημιουργούν μια ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή.
Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη τιμά τη γευστική παράδοση της μεγαλονήσου με τρόπο νόστιμο και γεμάτο μνήμες, σε έναν όμορφο χώρο.